Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eteläafrikkalaista tyttökoulua syytetään afrokampausten kieltämisestä

Osa mustista opiskelijoista on kertonut, että heitä on käsketty suoristamaan hiuksensa kemiallisesti.

Ulkomaat
 
SIPHIWE SIBEKO / Reuters
Joukko eteläafrikkalaisia koululaisia oli vastassa maan tuoreita olympiamitalisteja viime tiistaina Johannesburgin kansainvälisellä lentoasemalla.
Joukko eteläafrikkalaisia koululaisia oli vastassa maan tuoreita olympiamitalisteja viime tiistaina Johannesburgin kansainvälisellä lentoasemalla. Kuva: SIPHIWE SIBEKO / Reuters

Etelä-Afrikassa on noussut esiin jälleen yksi rasismiepäily, kun maan hallinnollisessa pääkaupungissa Pretoriassa sijaitsevan tyttökoulun sanotaan puuttuneen mustien opiskelijoidensa hiustyyliin.

Uutistoimisto AFP:n mukaan osa tytöistä on kertonut, että heitä on käsketty luopumaan ”epäsiististä” afrokampauksestaan ja suoristamaan hiuksensa kemiallisesti.

Viikonloppuna koulun ulkopuolella pidettiin mielenosoitus, jossa afro- ja lettipäiset opiskelijat ilmaisivat suuttumuksensa koulun toimintaa kohtaan.

Moni poliitikko on jo syyttänyt tyttökoulua yrityksestä tukahduttaa mustien opiskelijoiden ulkonäköön ja kulttuuriin liittyviä arvoja.

Opetusviranomaisten edustaja Panyaza Lesufi vieraili koulussa maanantaina keskustelemassa henkilökunnan ja opiskelijoiden kanssa.

”Haluan puuttua tilanteeseen ennen kuin se riistäytyy hallinnasta”, Lesufi kertoi toimittajille AFP:n mukaan.

Lisäksi internetiin on luotu yli 10 000 allekirjoitusta perjantain jälkeen saanut adressi, jossa vaaditaan viranomaisia varmistamaan, etteivät tyttökoulun säännöt mahdollista syrjintää.

Pretorian tyttökoulussa oli Etelä-Afrikan apartheidpolitiikan vuosina vain valkoihoisia oppilaita. Kun syrjivästä politiikasta luovuttiin 1990-luvun alkupuolella, kouluun alettiin ottaa vuonna 1994 myös mustia opiskelijoita.

Yli kaksikymmentä vuotta apartheidin jälkeen Etelä-Afrikassa esiintyy edelleen runsaasti rasismia. Opiskelijoiden hiustyylistäkin on syntynyt kiistaa useissa oppilaitoksissa jo aiemmin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat