Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaistyyppinen ”ekoäitiyspakkaus” halutaan kaupallistaa Saksassa – perhebloggaaja kerää rahoitusta netissä

Saksalainen yrittäjäkolmikko haluaa tuoda suomalaistyyppisen äitiyspakkauksen markkinoille Saksassa.

Ulkomaat
 
Sirpa Räihä / HS
Kela esitteli uuden suomalaisen äitiyspakkauksen vuonna 2015.
Kela esitteli uuden suomalaisen äitiyspakkauksen vuonna 2015. Kuva: Sirpa Räihä / HS

Suomalainen äitiyspakkaus sai vuonna 2013 laajaa kansainvälistä huomiota, kun Britannian yleisradio BBC kirjoitti Suomen ”laatikoissa nukkuvista vauvoista”. Tämän jälkeen useat yritykset ja julkiset toimijat eri puolilla maailmaa ovat ottaneet vastaavanlaisen pakkauksen käyttöön tai lähteneet kehittelemään siitä omaa versiotaan.

Nyt myös Saksassa halutaan tuoda markkinoille ekologinen äitiyspakkaus. Pakkausta esittelevässä mainostekstissä ei mainita suomalaista äitiyspakkausta, mutta periaate on samanlainen.

Idean takana on kolme yksityishenkilöä, joihin kuuluu saksalainen kasvatusasiantuntija ja vanhemmuusbloggaaja Susanne Mierau. He julkistivat ideansa viime viikon torstaina joukkorahoituspalvelu Startnextissä.

Tuoreille ja tuleville vanhemmille suunnatussa paketissa on muun muassa vauvanvaatteita, pyyhkeitä, voiteita, kuumemittari ja kynsisakset. Osa tavaroista sisältää luomuainesosia. Yhteistyökumppaneiksi kerrotaan muun muassa luonnonkosmetiikkasarja ja käsintehtyjä puuleluja valmistava yhtiö.

Mainostekstin mukaan tarkoituksena on sekä tukea vanhempia että saada heidät miettimään kulutusvalintojaan ja lasten todellisia tarpeita.

”Vauvat tarvitsevat paljon vähemmän kuin meille esitetään mediassa – he nimittäin tarvitsevat ennen kaikkea rakkautta, huolenpitoa ja sitä, että heidän antamiinsa merkkeihin vastataan. Ne vähät tavarat, joita he todella tarvitsevat, voivat olla myös ekologisia ja/tai pitkään kestäviä”, joukkorahoitussivulla kirjoitetaan.

Projektille kerätään parhaillaan rahoitusta. Maanantai-iltapäivään mennessä ennakkovarauksia ja lahjoituksia oli joukkorahoitussivuston mukaan tullut runsaan 11 500 euron arvosta. Itse paketin hinnaksi kerrotaan suunnilleen 350 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat