Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Autopommi tappoi yli 70 armeijan värväyskeskuksessa Jemenissä – Isis ilmoittautui tekijäksi

Pommi-iskut ovat melko yleisiä hallituksen tärkeimmässä tukikohdassa Adenissa, ja niiden takana on tyypillisesti Isis tai Arabian niemimaan al-Qaida.

Ulkomaat
 
FAWAZ SALMAN / REUTERS
Sotilaita ja kaupunkilaisia kerääntyi autopommi-iskun tapahtumapaikalle Adenissa maanantaina.
Sotilaita ja kaupunkilaisia kerääntyi autopommi-iskun tapahtumapaikalle Adenissa maanantaina. Kuva: FAWAZ SALMAN / REUTERS

Yli 70 ihmistä kuoli ja noin sata haavoittui Adenin satamakaupungissa Jemenissä maanantaina, kun autopommi räjähti armeijan värväyskeskuksessa, kertoivat lääkintäviranomaiset uutistoimisto AFP:n mukaan. Jihadistijärjestö Isis otti teon nimiinsä.

Turvallisuusviranomaiset kertoivat, että tekijä pääsi ajamaan räjähteillä lastatun auton porttien sisäpuolelle seuraamalla huoltoajoneuvoa.

Pommi-iskut ovat melko yleisiä Adenissa, ja niiden takana on tyypillisesti Isis tai Arabian niemimaan al-Qaida. Terroristit ovat hyötyneet viime vuonna alkaneen sisällissodan aiheuttamasta kaaoksesta, jonka jäljiltä arviolta 80 prosenttia Jemenin 25 miljoonasta asukkaasta on humanitaarisen avun tarpeessa.

Aden on Jemenin kansainvälisesti tunnustetun hallituksen tärkein tukikohta. Huthikapinalliset hallitsevat sisämaassa sijaitsevaa pääkaupunkia Sanaata.

Saudi-Arabia tukee kansainvälisesti tunnustettua hallitusta ja Iran huthikapinallisia.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat