Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvallat: Turkin taistelua kurdeja vastaan ”mahdoton hyväksyä”

Turkin sotilaat ja sen tukemat syyrialaiset kapinalliset jatkoivat maanantaina etenemistään Pohjois-Syyriassa.

Ulkomaat
 
Umit Bektas / Reuters
Turkin armeijan panssarivaunu eteni viime torstaina kohti Turkin ja Syyrian rajaa Gaziantepin maakunnassa Turkissa.
Turkin armeijan panssarivaunu eteni viime torstaina kohti Turkin ja Syyrian rajaa Gaziantepin maakunnassa Turkissa. Kuva: Umit Bektas / Reuters

Turkin sotilaat ja sen tukemat syyrialaiset kapinalliset jatkoivat maanantaina etenemistään Pohjois-Syyriassa. Se sai Turkin Nato-liittolaisen Yhdysvallat huolestumaan Turkin tähtäimen siirtymisestä Isis-järjestöstä YPG-kurdijoukkoihin.

”Haluamme tehdä selväksi, että näitä yhteenottoja – alueilla, joilla Isis ei ole läsnä – on mahdoton hyväksyä, ja ne aiheuttavat syvää huolta”, sanoi Brett McGurk, Yhdysvaltain erityisedustaja Isisin-vastaisessa taistelussa uutistoimisto Reutersin mukaan.

YPG on Yhdysvaltojen liittolainen taistelussa Isisiä vastaan, mutta Turkki pitää sitä omassa maassaan toimivan Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n haarana ja yhtä lailla terroristijärjestönä.

Turkki on kertonut, että sen sotilasoperaation tarkoitus on ajaa Isis kauemmas Turkin rajalta ja estää kurdeja laajentamasta hallinta-aluettaan. Turkki pelkää, että yhtenäisen, itsehallinnollisen kurdialueen syntyminen sen rajan taakse helpottaisi kurdikapinallisten toimintaa Turkissa.

Kansalaisjärjestö Syrian Observatory for Human Rights raportoi uutistoimisto AFP:n mukaan, että Turkin ilmaiskuissa kuoli ainakin 40 siviiliä sunnuntaina. Turkki kiisti väitteen.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat