Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupalliset lennot Floridasta Kuubaan alkavat keskiviikkona – se ei tarkoita yhdysvaltalaisten matkailijoiden vyöryä

Suunnitellut lennot Yhdysvalloista voisivat tuoda Kuubaan vuosittain yli miljoona ihmistä, mutta odotettavissa on vielä pitkään paljon tyhjiä penkkirivejä.

Ulkomaat
 
Wikimedia Commons
Kuuban vallankumoussankari Ernesto ”Che” Guevara on haudattu Santa Claraan, jossa hänen kunniakseen on rakennettu valtava mausoleumi. Kaupalliset lennot Floridasta Santa Claraan alkavat keskiviikkona.
Kuuban vallankumoussankari Ernesto ”Che” Guevara on haudattu Santa Claraan, jossa hänen kunniakseen on rakennettu valtava mausoleumi. Kaupalliset lennot Floridasta Santa Claraan alkavat keskiviikkona. Kuva: Wikimedia Commons

Yhdysvalloista lennetään keskiviikkona Kuubaan ensimmäinen kaupallinen lento 55 vuoteen.

Jet Blue Airways vie matkustajia Fort Lauderdalesta Santa Claraan, joka tunnetaan vahvasta yhteydestään Ernesto ”Che” Guevaraan. Hänet on haudattu Santa Claraan, jossa hän johti Kuuban vallankumouksen ratkaisutaistelua vuodenvaihteessa 1959.

Loppuvuodesta Jet Blue Airwaysin on määrä aloittaa lennot myös Camagüeyhin ja Holguíniin. Yhdysvaltojen ja Kuuban solmiman sopimuksen mukaan suunnitteilla on useiden eri yhtiöiden tarjoamana 20 päivittäistä lentoa Havannaan ja 25 muihin kaupunkeihin ympäri saarta.

Yhdysvaltojen ja Kuuban välien lämpeneminen tarkoittaa kauppasaarron asteittaista purkamista, matkustamisen helpottamista ja yhteyksien lisääntymistä. Siitä huolimatta kuluu todennäköisesti vuosikausia, kunnes yhdysvaltalaiset matkailijat todella löytävät Kuuban, uskovat alan asiantuntijat uutistoimisto Reutersin mukaan.

Suunnitellut lennot Yhdysvalloista voisivat tuoda Kuubaan vuosittain yli miljoona ihmistä, mutta odotettavissa on vielä pitkään paljon tyhjiä penkkirivejä.

”Vaikka lennot tuskin täyttyvätkään, lentoyhtiöt haluavat merkitä reviirinsä ajoissa”, sanoo John Kavulich kauppasuhteita edistävästä US–Cuba Trade and Economic Councilista Reutersille.

Yhdysvaltalaiset eivät esimerkiksi vieläkään saa matkustaa Kuubaan turisteina. Sen sijaan esimerkiksi kulttuuri-, opinto-, sukulaisvierailu- tai liikematkalle voi saada luvan. Suuri osa ensimmäisistä lentomatkustajista on todennäköisesti Yhdysvalloissa asuvia kuubalaisia.

Rajoitusten lisäksi yhdysvaltalaisten turistien virtaa hillitsevät Kuuban rajalliset puitteet laajamittaiselle turismille. Viime vuonna saarella vieraili noin 3,5 miljoonaa ulkomaalaista, mikä oli jo ennätys.

Hotellien hintojen oletettava nouseminen saattaa tosin vähentää Kuuban-matkojen kysyntää eurooppalaisten ja kanadalaisten keskuudessa, mikä voi vapauttaa tilaa yhdysvaltalaisille, arvioi Emilio Morales Miamissa toimivasta Havana Consulting Groupista Reutersille.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat