Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yli 6 000 siirtolaista pelastettiin Välimerellä – video näyttää pelastusoperaation

Italian rannikkovartiosto uskoo, että sääolosuhteet saattavat rohkaista siirtolaisaluksia ylittämään Välimerta myös tiistaina.

Ulkomaat
 
Sofia Kuisma
Avustusjärjestö pelasti satoja siirtolaisia Libyan rannikolta
Avustusjärjestö pelasti satoja siirtolaisia Libyan rannikolta
Espanjalainen Proactiva Open Arms -avustusjärjestö pelasti noin 500 pääasiassa Eritreasta tulevaa siirtolaista merellä kelluvasta puuveneestä noin 13 merimailia Libyan rannikolta. Pelastettujen joukossa oli useita vauvoja ja pikkulapsia. Proactiva huolehti operaatiosta yhdessä Italian meripelastuslaitoksen kanssa.

Noin 6 500 siirtolaista pelastettiin maanantaina Libyan rannikolta, kertoo Italian rannikkovartiosto uutistoimisto AFP:n mukaan. Italian rannikkovartioston mukaan kyseessä oli yksi kiireisimmistä pelastuspäivistä viime vuosien aikana.

Italian rannikkovartiosto kertoi Twitter-tilillään, että pelastusoperaatioita tehtiin yhteensä 40 kappaletta. Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan pelastusoperaatiot tehtiin noin 20 kilometriä Sabrathan kaupungista.

AFP:n mukaan yhdessä operaatiossa noin 700 siirtolaista ahtautui kalastusalukseen. Osa hyppäsi aluksesta veteen pelastusliivit päällään ja ui kohti pelastajia. BBC:n mukaan osa siirtolaisista on Eritreasta ja Somaliasta.

Lapsia vietiin ilmakuljetuksella Italiaan sairaalaan. Heidän joukossa oli muun muassa viiden päivän ikäinen lapsi, kertoo Lääkärit ilman rajoja -järjestö AFP:n mukaan. Järjestö oli mukana maanantain pelastusoperaatioissa.

Pelastusoperaatioihin osallistui Italian rannikkovartioston mukaan aluksia Italiasta, humanitaarisia järjestöjä sekä EU:n rajaturvallisuusvirasto.

Italian rannikkovartiosto uskoo, että sääolosuhteet saattavat rohkaista siirtolaisaluksia ylittämään Välimerta myös tiistaina, sanoo AFP.

Samalta alueelta pelastettiin AFP:n mukaan sunnuntaina yli tuhat siirtolaista.

Italiaan on YK:n pakolaisjärjestön mukaan saapunut tämän vuoden aikana 112 500 pakolaista, kertoo AFP. Siirtolaiset lähtevät usein ylittämään merta juuri Libyasta ja suurin osa siirtolaisista on kotoisin Länsi-Afrikasta tai Afrikan sarvesta.

YK:n pakolaisjärjestön mukaan 204 000 ihmistä on ylittänyt Välimeren kuluvan vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Yli 3 000 siirtolaista on kuollut tänä vuonna matkalla meren yli Italiaan tai Kreikkaan, kertoo AFP.

GIORGOS MOUTAFIS / Reuters
Espanjan rannikkovartiosto pelasti eritrealaisia pakolaisia Libyan rannikolla maanantaina.
Espanjan rannikkovartiosto pelasti eritrealaisia pakolaisia Libyan rannikolla maanantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat