Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Etelä-Korea: Korkea johtaja teloitettiin Pohjois-Koreassa – ei pitänyt asentoaan ryhdikkäänä

Diktaattori Kim Jong-un jatkaa hallinnon puhdistuksia. Entinen tiedustelujohtaja lähetettiin työleirille, kertovat viranomaiset Etelä-Koreassa.

Ulkomaat
 
REUTERS
Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un piti puheen ”Kim Il-sungin sosialististen nuortenliiton yhdeksännessä kongressissa”, kertoi Pohjois-Korean virallinen uutistoimisto KCNA elokuussa. Se ei kertonut kokouksen päivämäärää.
Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un piti puheen ”Kim Il-sungin sosialististen nuortenliiton yhdeksännessä kongressissa”, kertoi Pohjois-Korean virallinen uutistoimisto KCNA elokuussa. Se ei kertonut kokouksen päivämäärää. Kuva: REUTERS

Pohjois-Korea on teloittanut korkea-arvoisen virkailijan, koska tämä ei pitänyt ”asentoaan ryhdikkäänä julkisessa tilaisuudessa”, kertoi Etelä-Korean yhdistymisministeriö keskiviikkona.

Jos tieto pitää paikkansa, uusin teloitus näyttää jatkavan diktaattori Kim Jong-unin aikana tehtyjä puhdistuksia.

Kim nousi valtaan vuonna 2011 isänsä ja isoisänsä jälkeen. Hänen aikanaan monia ihmisiä Pohjois-Korean johtopaikoilta on teloitettu ja lähetetty työleireille, kertovat Etelä-Korean viranomaiset ja muut Pohjois-Korean tarkkailijat.

Uusin uhri puhdistuksissa oli koulutuksesta vastaava varapääministeri Kim Yong-jin, jonka teloitusryhmä ampui kuoliaaksi heinäkuussa, kertoi Etelä-Korean yhdistymisministeriö.

Sen mukaan ministeri teloitettiin, koska hän ei ollut pitänyt ryhtiään julkisessa tilaisuudessa. Ministeriön tiedottaja ei täsmentänyt, mistä tarkalleen oli kyse, eikä sitä, liittyikö Kimin kohtaloon epäilyjä vakavammasta rikkeestä.

Pohjois-Korean julkisissa tilaisuuksissa virkailijoilta odotetaan säntillistä ja yhdenmukaista käytöstä, etenkin jos diktaattori Kim Jong-un on läsnä.

Yhdistymisministeriön mukaan teloitus on varmistettu ”useista lähteistä”. Ministeriötä pidetään yleensä uskottavana lähteenä, mutta tietoja sulkeutuneesta Pohjois-Koreasta on lähes mahdoton varmistaa riippumattomasti.

Varapääministeri Kim Yong-jin toimi aiemmin opetusministerinä mutta sai ylennyksen vuonna 2012, kertovat Etelä-Korean viranomaislähteet. Hän ei kuitenkaan kuulunut Pohjois-Korean vallan ytimeen, joka on keskitetty diktaattori Kimin sukulaisten ympärille.

Laajemman valtapiirin jäseniä kuuluu maata virallisesti hallitsevan työväenpuolueen politbyroohon, mutta ainakaan vuonna 2013 Kim Yong-jin ei ollut sen jäsen, kertoo Pohjois-Korean johtoa analysoiva NKLeadershipWatch-sivusto.

Kesän puhdistuksissa rangaistiin myös vaikutusvaltaisen ulkosuhteista vastaavan viraston johtajaa Kim Yong-cholia, kertoi Etelä-Korean yhdistymisministeriö. Sen mukaan johtaja Kim lähetettiin kuukaudeksi työleirille maaseudulle rangaistuksena sopimattomasta käytöksestä.

Kim Yong-chol on asevoimien kenraali ja johti aiemmin Pohjois-Korean tiedustelupalvelua.

Pohjois-Korea ei yleensä vahvista julkisesti teloituksia tai muita puhdistuksia hallinnossa. Merkittävä poikkeus oli vuonna 2013, kun valtion media ilmoitti Jang Song-taekin teloituksesta. Jangia pidettiin valtakunnan toiseksi vaikutusvaltaisimpana miehenä. Hän oli myös Kim Jong-unin tädin aviomies.

Teloituksen jälkeen Jang Song-taekin kuvat poistettiin aiemmista julkaisuista.

Diktaattori Kim jatkaa edelleen Jangin perinnön tuhoamista Pohjois-Koreassa, kertoo eteläkorealainen Chosun Ilbo -lehti. Lehden mukaan Kim on määrännyt monia Jangin aiemmin johtamia tehtaita ja muita yrityksiä muuttamaan nimensä.

Pohjois-Korean ja Etelä-Korean tiet erosivat Korean sodassa, joka päättyi aselepoon vuonna 1953. Maiden välillä ei ole rauhansopimusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat