Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Merkel itsekriittisenä – myöntää jättäneensä EU:n pakolaiskriisin liian vähälle huomiolle

Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi tasan vuosi sitten kuuluisat sanansa ”Wir schaffen das” eli ”Me selviämme tästä”. Nyt hän myöntää, että pakolaisongelmaa EU:n ulkorajoilla ei hallittu oikein.

Ulkomaat
 
Sofia Kuisma
STEFANIE LOOS / Reuters
Angela Merkel ja talousministeri Sigmar Gabriel Berliinissä keskiviikkona.
Angela Merkel ja talousministeri Sigmar Gabriel Berliinissä keskiviikkona. Kuva: STEFANIE LOOS / Reuters

Saksan liittokansleri Angela Merkel myöntää saksalaiselle Süddeutsche Zeitung -lehdelle antamassaan haastattelussa, että pakolaiskriisi EU:n ulkoisilla rajoilla on sivuutettu liian pitkään, kertoo uutistoimisto Reuters.

”Saksassa olemme sivuuttaneet ongelman liian pitkään ja sulkeneet ulkopuolelle tarpeen löytää yleiseurooppalaista ratkaisua”, Merkel sanoi.

Merkel antoi kuuluisan lausahduksensa ”Wir schaffen das” eli ”Me selviämme tästä” nousevasta pakolaisten määrästä tasan vuosi sitten keskiviikkona. Merkel on saanut kritiikkiä maahanmuuttopolitiikastaan ja esiintyi nyt itsekriittisemmin kuin aiemmin.

Haastattelussaan liittokansleri Merkel sanoi, että Saksa on jättänyt Espanjan ja muut EU:n rajamaat oman onnensa nojaan jo vuonna 2004 ja 2005 tulleiden pakolaisten kanssa.

Saksa on hänen mukaansa myös pitkään vastustanut EU:ssa tarpeellisia uudistuksia. Hän sanoi Saksan hylänneen pakolaisten suhteellisen jaon maiden kesken sekä kieltäytyneen esimerkiksi EU:n ulkorajojen suojelusta, mikä olisi tuonut mukanaan päätöksen kansainvälisestä itsemääräämisoikeudesta.

”Emme hallinneet ongelmaa oikealla tavalla. Kyse on niin ulkorajojen suojelusta kuin Schengen-alueesta”, Merkel sanoi.

Merkel sanoi pakolaisten olevan pitkän ajan ongelma. Merkelin mukaan Saksalta ja EU:lta vaaditaan kärsivällisyyttä ja kestävyyttä Euroopan pakolaiskriisissä.

Liittokanslerin mukaan on ymmärrettävää, että viime aikoina Saksassa tehtyjen terrori-iskujen jälkeen syntyy rauhattomuutta ja huolta. Merkelin mukaan pitää kieltäytyä vetämästä suoraa yhteyttä pakolaisten ja terrorismin välille.

”On yksinkertaisesti väärin, että terrorismi olisi tullut vasta pakolaisten mukana, sillä se oli jo ennen sitä siellä, ennen kaikkea niiden uhkien kanssa, joita olemme pitäneet silmällä”, Merkel sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat