Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Indonesialaisteinin epäillään hyökänneen papin kimppuun Ranskan pappimurhan innoittamana

Indonesialaisnuorukainen sai hyökkäykseensä ohjeita myös terroristijärjestö Isisiin kuuluvalta mieheltä.

Ulkomaat
 
Irsan Mulyadi / ANTARA FOTO
Poliisi sulki katolisen kirkon alueen Indonesian Medanissa hyökkäyksen jälkeen.
Poliisi sulki katolisen kirkon alueen Indonesian Medanissa hyökkäyksen jälkeen. Kuva: Irsan Mulyadi / ANTARA FOTO

17-vuotias indonesialaisteini hyökkäsi kirkossa sunnuntaina katolisen papin kimppuun. Uutistoimisto Reuters kertoo, että teosta epäilty nuori oli saanut vaikutteensa ranskalaisen papin heinäkuisesta murhasta ja häntä ohjeisti myös terroristijärjestö Isisin jäsen.

Hän oli varustautunut kirkkohyökkäykseensä kirveellä ja pommilla. Pommin räjäytys kuitenkin epäonnistui, ja teini sai ainoastaan haavoitettua pappia kirveellä käteen.

Hyökkäys tapahtui Sumatran saarella sijaitsevassa Medanin kaupungissa.

Pommi syttyi kirkossa ainoastaan tuleen, sillä hänen internetistä saamansa pomminrakennusohjeet olivat Reutersin haastatteleman kenraali Tito Karnavian mukaan amatöörimäisiä.

Seurakuntalaiset saivat myös taltutettua nuorukaisen ennen kuin tämä ehti tehdä kirveellään suurta tuhoa. Hyökkääjä haavoitti pappia lievästi ja sai hyökkäyksensä tuoksinassa itsekin lieviä vammoja.

Nuoren kerrotaan saaneen hyökkäykseensä vaikutteet ranskalaisen papin Jacques Hamelin murhasta. Kaksi veitsin aseistautunutta miestä surmasi Hamelin heinäkuussa Saint-Etienne-du-Rouvrayn kaupungissa Pohjois-Ranskassa.

Veitsimiehet olivat hyökänneet kirkkoon, ottaneet viisi ihmistä panttivangikseen ja surmanneet papin. Iskun tekijät yhdistettiin äärijärjestö Isisiin, ja he sanoivat itsekin kuuluvansa järjestöön.

”Hän jäljitteli pappia kohtaan hyökkäämistä internetistä”, kenraali Karnavian sanoi indonesialaisteinistä.

Karnavian kertoi teinin myös viestineen Syyriassa asuvan radikalisoituneen indonesialaisen kanssa. Tämä mies kuuluu Reutersin tietojen mukaan Isisiin.

Nuoren kirkossa käyttämässä repussa oli myös Isisiin viittaava lause ”rakastan al-Baghdadia”. Abu Bakr al-Baghdadi on yksi Isisin johtajista.

Ei ole kuitenkaan löydetty viitteitä siitä, että teinillä olisi kontakteja Isisin verkostoihin Indonesiassa. Hänen hyökkäystään pidetään siksi itsenäisenä radikalisoitumisena.

Indonesiassa on maailman suurin muslimiväestö. Indonesialaisviranomaiset ovat kertoneet, että maassa on myös satoja Isisin kannattajia.

Indonesian muslimit ja kristityt ovat kuitenkin eläneet keskenään enimmäkseen rauhaisasti. Indonesian ensimmäinen Isisiin yhdistetty hyökkäys tapahtui tammikuussa, kun viisi hyökkääjää, indonesialainen poliisi ja kanadalainen mies kuolivat pommituksissa pääkaupungissa Jakartassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat