Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SvD: Ruotsiin ehdotetaan asevelvollisuutta 2019 alkaen, koskisi miehiä ja naisia

Ulkomaat
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Ruotsalaiset Dan Gustavsson (vas.) ja Anna Gustafsson osallistuivat EU:n nopean toiminnan joukkojen pohjoismaisen taisteluosaston harjoituksiin Ruotsin Norrbottenissa marraskuussa 2007.
Ruotsalaiset Dan Gustavsson (vas.) ja Anna Gustafsson osallistuivat EU:n nopean toiminnan joukkojen pohjoismaisen taisteluosaston harjoituksiin Ruotsin Norrbottenissa marraskuussa 2007. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Tukholma

Ruotsin asevelvollisuus tulisi palauttaa vuonna 2019, ja sen tulisi koskea yhtä lailla sekä miehiä että naisia. Näin ehdottaa Ruotsin puolustusvoimien henkilöstöhuollon tulevaisuutta pohtinut selvitys, kertoo Svenska Dagbladet.

Selvitys on määrä esitellä varsinaisesti syyskuun lopussa. Sen on laatinut ympäristöpuolueen entinen puolustuspoliittinen edustaja Annika Nordgren Christensen.

SvD:n saamien tietojen mukaan tulossa olisi ehdotus, jonka toteutuessa asevelvollisuus palautettaisiin siis jo muutaman vuoden päästä. Valmisteluja tehtäisiin 2017 ja 2018.

Asevelvollisuus täydentäisi nykyistä ammattiarmeijaa, eikä korvaisi sitä kokonaisuudessaan. Jokaisesta noin 100 000 nuoren ikäluokasta vain joitakin tuhansia otettaisiin varsinaiseen palvelukseen tietyin perustein.

Miehet ja naiset olisivat lain edessä yhtä lailla velvollisia.

Ruotsissa asevelvollisuus jäädytettiin vuonna 2010 ja se korvattiin vapaaehtoisilla joukoilla. Viime vuosina puolustusvoimilla on ollut vaikeuksia rekrytoida riittävästi sotilaita, mikä on nyt asevelvollisuuskeskustelun taustalla.

Sekä puolustusministeri Peter Hultqvist että ulkoministeri Margot Wallström ovat aiemmin ilmaisseet tukeaan asevelvollisuuden palauttamiselle.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat