Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Clinton otti pesäeroa Trumpiin ja Obamaan: ”Liittolaisemme tietävät, että Amerikka puolustaa heitä”

Hillary Clinton puhui keskiviikkona Ohiossa Yhdysvaltain erityislaatuisuudesta.

Ulkomaat
 
AARON P. BERNSTEIN / Reuters
Hillary Clinton puhui elokuun lopulla Renossa, Nevadan osavaltiossa.
Hillary Clinton puhui elokuun lopulla Renossa, Nevadan osavaltiossa. Kuva: AARON P. BERNSTEIN / Reuters

Washington

Demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton puhui keskiviikkona Ohiossa Yhdysvaltain erityislaatuisuudesta.

Ulkopoliittisen puheen tarkoitus oli vedota republikaaneihin ja maltillisiin, joiden silmissä Clinton pyrkii esiintymään vahvempana johtajana kuin republikaaniehdokas Donald Trump – tai presidentti Barack Obama.

Yhdysvaltain erityislaatuisuudella tarkoitetaan ajattelusuuntaa, jonka mukaan maailma on parempi paikka Yhdysvaltain johtajuuden ansiosta. Erityislaatuisuudesta puhuvat usein republikaanit, mutta myös esimerkiksi entinen ulkoministeri, demokraatti Madeleine Albright, jonka perhe oli kotoisin rautaesiripun takaa.

Obama ei ole korostanut Yhdysvaltain erityislaatuisuutta ulkopolitiikassa, mikä on saanut oikeiston syyttämään häntä epäisänmaallisuudesta. Obaman ulkoministerinä Clinton ajoi välillä aktiivisempaa ja aggressiivisempaa linjaa kuin Obama.

Clinton myös korosti Yhdysvaltain sitoutumista liittolaisiinsa, toisin kuin Trump, jonka ulkopolitiikan iskulause on ”Amerikka ensin”.

Trump haluaa vähentää Yhdysvaltain roolia esimerkiksi puolustusliitto Natossa ja suunnata rahat kotimaahan.

Trumpin matka Meksikoon keskiviikkona kertoo, kuinka hänen valintansa presidentiksi ”vetäisi mattoa Yhdysvaltain erityislaatuisuuden alta”, Clinton sanoi veteraaneista koostuvalle yleisölle.

Clintonin mukaan ulkosuhteiden rakentaminen vaatii jotain muutakin kuin sitä, että ”paikkaa vuoden ajan jatkuneita loukkauksia ja vihjailuja sillä, että pistäytyy naapurin luo pariksi tunniksi ja lentää taas kotiin.”

”Näin se ei toimi”, Clinton sanoi.

Clinton vakuutti, että pitäisi presidenttinä myös muiden maiden puolia. ”Liittolaisemme tietävät, että Amerikka puolustaa heitä ja odottaa heidän puolustavan meitä”, hän sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat