Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trump toisti lupauksensa Meksikon rajamuurista: ”He maksavat sen, vaikka he eivät vielä tiedä sitä”

Linjapuheessaan Trump keskittyi rikoksia tehneisiin siirtolaisiin.

Ulkomaat
 
Trump: Meksiko maksaa muurin
Trump: Meksiko maksaa muurin
Donald Trump uudisti aikeensa rakentaa muurin Yhdysvaltain ja Meksikon rajalle pitämää laittomat siirtolaiset loitolla. Presidenttiehdokas piti maahanmuttoa koskevan linjapuheen Phoenixissä Arizonassa.

Washington. Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump palasi varhain torstaina Suomen aikaa pitämässään linjapuheessa kampanjansa pääteemaan: luvattoman siirtolaisuuden vastustamiseen. Tällä kertaa yhtä tärkeää oli kuitenkin se, mitä hän ei sanonut, kuin se, mitä hän sanoi.

Trump toisti vanhan lupauksensa siitä, että Meksikon rajalle rakennetaan muuri, jonka Meksiko maksaa.

”He maksavat sen, vaikka he eivät vielä tiedä sitä”, Trump sanoi viitaten tapaamiseensa Meksikon presidentin Enrique Peña Nieton kanssa aiemmin samana päivänä. Peña Nieto kertoi Twitterissä ”tehneensä selväksi” Trumpille, ettei Meksiko maksa muuria.

Trump käytti pitkän osan puheestaan siihen, että hän kuvaili yksityiskohtaisesti luvattomien siirtolaisten tekemiä rikoksia ja lupasi heittää maasta rikolliset siirtolaiset, joita on Trumpin mukaan kaksi miljoonaa.

”Nollatoleranssi rikollisille muukalaisille”, Trump korosti. ”Me alamme siirtää heitä maasta ensimmäisenä päivänäni [virassa].”

Sen sijaan Trump ei enää luvannut, että hän aikoo karkottaa kaikki Yhdysvaltain yli 11 miljoonaa luvatonta siirtolaista, kuten aiemmin. Hän sanoi, että saadakseen oleskeluluvan luvattomien siirtolaisten pitäisi palata kotimaihinsa ja anoa pääsyä Yhdysvaltoihin. Se on kuitenkin eri asia kuin miljoonien pakkosiirto.

Näin Trump lähestyy presidentti Barack Obaman politiikkaa, joka on keskittynyt rikoksia tehneiden siirtolaisten karkotukseen.

Keskiviikon puheessaan Trump itse teki kuitenkin pesäeroa Obamaan kutsumalla tämän politiikkaa ”heikoksi ja typeräksi”.

”Armoa ei enää anneta. Et voi saada laillista asemaa etkä kansalaisuutta siten, että tulet maahan luvatta”, Trump sanoi.

Siirtolaispuheessaan Trump yritti välttää aiempia ylilyöntejä, joilla hän on loukannut vähemmistöjä. Hän sanoi rakastavansa Meksikoa ja korosti Yhdysvaltain kohtelevan kaikkia ”kunnioittaen”.

Tarkoitus on vedota koulutettuun valkoiseen keskiluokkaan, jonka tukea Trump on viime viikkoina menettänyt holtittomana pidettyjen lausuntojensa takia. Samalla Trump kuitenkin yritti vakuuttaa siirtolaisvastaiset ydinkannattajansa siitä, että hän vastustaa luvatonta siirtolaisuutta yhtä tiukasti kuin ennen.

Hän luetteli pitkän ja yksityiskohtaisen listan keinoja, joilla luvatonta siirtolaisuutta torjutaan: palkataan uusia rajavartijoita, asennetaan rajalle tunnistimia, palautetaan luvattomat siirtolaiset takaisin omiin kotimaihinsa ja valvotaan entistä tarkemmin, miten muiden maiden siirtolaisvalvonta toimii.

Trump lupasi myös lopettaa kokonaan siirtolaisuuden Syyriasta ja Libyasta Yhdysvaltoihin ja panna arabimaat maksamaan pakolaisleirit, joille syyrialaiset sijoitetaan. Lisäksi hän toisti haluavansa ottaa käyttöön ”äärimmäisen rajavalvonnan”, jonka seurauksena maahan otetaan vain ihmisiä, jotka jakavat amerikkalaisten arvot ja kunnioittavat esimerkiksi naisten ja homojen oikeuksia.

”On meidän oikeutemme valita ne, jotka todennäköisimmin menestyvät ja rakastavat meitä”, Trump sanoi.

Trump pyrki myös esittämään itsensä politiikan ulkopuolisena ihmisenä, joka välittää tavallisesta kansasta, toisin kuin tavalliset poliitikot. Luvattomien siirtolaisten aiheuttamat kustannukset ovat ”isänmaallisten ihmisten oikeutettuja huolia”, hän sanoi.

Kovimmat sanansa Trump osoitti kilpakumppanilleen Hillary Clintonille, joka on Trumpin mielestä entisenä ulkomiehenä vastuussa luvattomasta siirtolaisuudesta. Trump lupasi koota uudet karkotusjoukot, joiden avulla rikoksiin syyllistyneet siirtolaiset saadaan ulos maasta.

”Ehkä he voivat karkottaa hänetkin [Clintonin]”, Trump sanoi.

CARLO ALLEGRI / Reuters
Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump puhui varhain torstaina Suomen aikaa Phoenixissa Arizonassa.
Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump puhui varhain torstaina Suomen aikaa Phoenixissa Arizonassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat