Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Zikavirus leviää nyt vauhdilla Aasiassa – Malesiassa ensimmäinen sairastunut, Singaporessa jo 115 vahvistettua tartuntaa

Myös joukko intialaisia rakentajia sai zikatartunnan Singaporesta.

Ulkomaat
 
EDGAR SU / Reuters
Työntekijä sumuttaa leikkikenttää zikaviruksen varalta Singaporessa torstaina.
Työntekijä sumuttaa leikkikenttää zikaviruksen varalta Singaporessa torstaina. Kuva: EDGAR SU / Reuters

Zikavirus on levinnyt nyt myös Malesiaan, kertoo uutistoimisto Reuters

Maan terveysministeriö tiedotti torstaina, että virusta kantava 58-vuotias malesialaisnainen sai tartunnan todennäköisesti Malesian naapurimaasta Singaporesta, jossa on todettu jo ainakin 115 zikatartuntaa. Nainen vieraili elokuussa tyttärensä luona Singaporessa.

Hän alkoi tuntea olonsa sairaaksi pian saavuttuaan matkalta. Taudin oireita ovat muun muassa kuume ja ihottuma.

Virtsakoe varmisti, että kyseessä on zikavirus. Terveysministeriö odottaa vielä verikokeiden tuloksia.

Intian ulkoministeriö vahvisti torstaina, että myös joukko intialaisia on saanut zikatartunnan Singaporesta. Kaikkiaan 13 intialaista rakennustyöläistä sairastui Singaporessa sijaitsevalla työmaalla, kertoo Times of India -sanomalehti.

Moni Singaporessa sairastuneista on ulkomaalainen, sillä 5,5 miljoonan asukkaan kaupunkivaltio on kansainvälisen kaupankäynnin tärkeä keskus.

Singaporen Changi-lentokenttä on yksi Aasian vilkkaimmista ja maailmankin tasolla 16. käytetyin, kertovat Airport Council Internationalin tilastot. Yli 55 miljoonaa ihmistä lentää Changin kautta vuosittain.

Singaporen turismi on myös ollut kasvussa ennen zikaepidemiaa. Vuoden alkupuoliskolla turisteja saapui kahdeksan miljoonaa, mikä oli miljoona enemmän kuin vuotta aiemmin, Reuters kertoo.

Virus on erityisen vaarallinen, jos se tarttuu raskaana olevaan naiseen. Virus saattaa aiheuttaa lapselle pienipäisyyttä ja kehitysvammaisuutta. Tuoreen brasilialaistutkimuksen mukaan zika voi myös aiheuttaa joissain lapsissa kuuroutta.

Nykyinen epidemia havaittiin ensimmäisen kerran Brasiliassa elokuussa 2014. Se alkoi seuraavana vuonna levitä aggressiivisesti muihin Etelä-Amerikan maihin ja on ulottunut Yhdysvaltojen eteläosiin saakka. Se on myös alkanut levitä Aasiassa.

Aedes-suvun hyttysten levittämää zikavirusta on tavattu tämän epidemia-aallon aikana jo 67 maassa. Virusta kantavat miehet saattavat myös tartuttaa viruksen kumppanilleen yhdynnässä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat