Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläismedia: Mannerheimin muistolaattaa uhkaa poistaminen Pietarissa

Muistomerkki on töhritty punaisella maalilla jo kahdesti. Kulttuuriministeri ei ole kuullut poistoaikeista, vaan kirjoittaa suurta artikkelia Mannerheimista.

Ulkomaat
 
Sergey Grachev
Mannerheimin muistolaatta oli torstaina puhdistettu punaisesta maalista töhrimisen jäljiltä. Laatassa lukee: Venäjän armeijan kenraaliluutnantti Gustaf Carlovitsh Mannerheim palveli vuosina 1887-1918.
Mannerheimin muistolaatta oli torstaina puhdistettu punaisesta maalista töhrimisen jäljiltä. Laatassa lukee: Venäjän armeijan kenraaliluutnantti Gustaf Carlovitsh Mannerheim palveli vuosina 1887-1918. Kuva: Sergey Grachev

Pietariin asennettu muistolaatta Mannerheimille saatetaan poistaa jo lähipäivinä, uutistoimisto Tass kertoo. Muistomerkki on nostattanut Venäjällä kiivaan keskustelun Mannerheimin merkityksestä ja siitä, onko hänen muistoaan sopivaa kunnioittaa Pietarissa.

Etenkin kommunistit ovat vastustaneet muistolaattaa, koska he pitävät Mannerheimia Neuvostoliiton ja Venäjän vihollisena ja Hitlerin liittolaisena toisessa maailmansodassa. Vastustajien joukossa on myös toisen maailmasodan veteraaneja ja pieniä kansallismielisiä radikaaleja ryhmiä.

Tassin nimettömän lähteen mukaan Pietarin keskisen kaupunginosan hallinto on todennut, että laatta on asennettu laittomasti. Purkutöiden aikaraja umpeutuu 8. syyskuuta.

Samanaikaisesti muistolaatasta odotetaan oikeudenkäyntiä, jossa yksityishenkilö syyttää kaupunginhallitusta muistomerkin laittomasta pystytyksestä. Oikeudenkäynti alkaa 14. syyskuuta.

Kesäkuussa juhlavasti paljastettu muistolaatta on tähän mennessä töhritty punaisella maalilla jo kahdesti. Avajaisissa oli mukana Venäjän kulttuuriministeri ja Sotahistoriallisen seuran puheenjohtaja Vladimir Medinski.

Medinski ei ollut torstaina kuullut mitään aikeista poistaa muistolaatta, kertoi uutissivusto Fontanka.ru.

Sen sijaan ministeri ilmoitti kirjoittavansa laajaa artikkelia Mannerheimista. Hän aikoo julkaista sen jossakin isossa sanomalehdessä.

”Toivon, että se kiinnostaa monia niistä, joilla ei ole täyttä tietoa tästä kysymyksestä”, Medinski totesi.

Avajaisissa oli paikalla myös tuolloinen presidentinhallinnon päällikkö Sergei Ivanov. Hän joutui luopumaan virastaan elokuussa. Joissain venäläisarvioissa on pidetty todennäköisenä, että Mannerheimin muistomerkin esiin nostama tyytymättömyys oli yksi lisäsyy Ivanovin aseman heikentymiselle.

Carl Gustaf Emil Mannerheim (1867–1951) palveli Venäjän keisarillisessa kaartissa muun muassa Pietarissa ennen vuotta 1917 ja siirtymistä Suomeen. Kaartin kirkko sijaitsi tuolloin rakennuksessa, johon muistolaatta kiinnitettiin. Zaharjevskaja-kadulla Pietarin keskustan tuntumassa oleva rakennus kuuluu nykyisin Sotilasakatemialle.

Nikolai Gontar
Mannerheimin muistolaatta Pietarissa oli peitetty töhrimisen jälkeen mustalla muovilla kesäkuussa.
Mannerheimin muistolaatta Pietarissa oli peitetty töhrimisen jälkeen mustalla muovilla kesäkuussa.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat