Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paavi julistaa äiti Teresan sunnuntaina pyhimykseksi

Kanonisointi tapahtuu vain 19 vuotta kuuluisan nunnan kuolemasta.

Ulkomaat
 
Reuters
Deshakalayan Chowdhury / Reuters
Äiti Teresan perustaman Missionaries of Charity -järjestön nunnat seurasivat oppiäitinsä syntymän 100-vuotisjuhlia vuonna Kalkutassa 26. elokuta 2010.
Äiti Teresan perustaman Missionaries of Charity -järjestön nunnat seurasivat oppiäitinsä syntymän 100-vuotisjuhlia vuonna Kalkutassa 26. elokuta 2010. Kuva: Deshakalayan Chowdhury / Reuters

Intian köyhien parissa vaikuttanut äiti Teresa julistetaan pyhimykseksi ensi sunnuntaina Vatikaanissa. Nobelin rauhanpalkinnon voittanut katolisen kirkon nunna saa kunnian vain 19 vuotta kuolemansa jälkeen.

Katolisella kirkolla on yli 10 000 pyhimystä, joista monet ovat joutuneet odottamaan kanonisointia vuosisatoja.

Äiti Teresa (1910–1997), oli yksi katolisen kirkon kaikkien aikojen vaikutusvaltaisimmista ja tunnetuimmista naisista. Hän omisti elämänsä Kalkutan köyhille, sairaille ja kuoleville.

Vatikaanin Pietarin kirkossa pidettävää seremoniaa johtaa paavi Franciscus. Pyhimykseksi julistamistilaisuutta seuraamaan odotetaan satojatuhansia ihmisiä.

Äiti Teresan toimintaa on myös kritisoitu. Tulevaa pyhimystä on syytetty siitä, ettei hän kouluttamattomine apulaisineen osannut hoitaa sairaita ja kuolevia. Äiti Teresa ei kriitikkojen mukaan myöskään pyrkinyt vähentämään köyhyyttä ja kurjuutta.

Äiti Teresa oli alkuperäiseltä nimeltään Gonxha Agnes Bojaxhiu. Hän syntyi albanialaisille vanhemmille Skopjen kaupungissa, joka on nykyään Makedonian pääkaupunki. Syvästi uskonnollinen tyttö ryhtyi nunnaksi 16-vuotiaana.

Intian Kalkuttaan hän muutti vuonna 1929 ja perusti Missionaries of Charity -järjestön 1946. Nobelin rauhanpalkinnon äiti Teresa sai vuonna 1979.

Äiti Teresa kuoli sydänkohtaukseen 5. syyskuuta 1997.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat