Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hillary Clintonin sähköpostikohun takana ollut romanialainen hakkeri sai yli neljän vuoden vankeustuomion

Marcel Lazarin hakkeroinnin uhrien joukossa oli korkeita yhdysvaltalaisia viranomaisia.

Ulkomaat
 
CHRIS KEANE / Reuters
Hillary Clinton puhui kampanjatilaisuudessa Des Moinesissa Iowassa maanantaina.
Hillary Clinton puhui kampanjatilaisuudessa Des Moinesissa Iowassa maanantaina. Kuva: CHRIS KEANE / Reuters

Romanialainen mies Marcel Lazar, 44, tuomittiin 52 kuukauden vankeusrangaistukseen muun muassa tietomurrosta ja identiteettivarkaudesta Virginian osavaltiossa Yhdysvalloissa torstaina, kertoo uutistoimisto Reuters. Hän oli jo aiemmin myöntänyt syyllisyyteensä.

Lazarin hakkeroinnin uhrien joukossa oli korkeita yhdysvaltalaisia viranomaisia, muiden muassa entinen ulkoministeri Colin Powell ja demokraattipuolueen presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin neuvonantaja Sidney Blumenthal, kertoo Reuters.

Lazar tunnettiin verkossa nimimerkillä Guccifer, ja hän väitti murtautuneensa myös Clintonin yksityiselle sähköpostipalvelimelle. Siitä ei ole todisteita, mutta hän oli osaltaan paljastamassa palvelimen olemassaoloa.

Ulkoministerinä toimiessaan Clinton käytti yksityistä sähköpostipalvelintaan salaisena pidettävään viranomaisviestintään, mistä nousi suuri kohu viime vuonna. Asia on myös varjostanut hänen presidentinvaalikampanjaansa.

Liittovaltion keskusrikospoliisin mukaan Clinton toimi asiassa ”äärimmäisen huolimattomasti”, ja tämä on pyytänyt toimintaansa anteeksi.

Romania luovutti Lazarin Yhdysvaltoihin viime keväänä. Hän oli istunut vankilassa jo kotimaassaan, jossa hänet oli tuomittu viranomaisten sähköpostien hakkeroinnista.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat