Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nizza luopui laittomaksi todetusta burkinikiellosta – paikallinen oikeusistuin lopetti vastarinnan

Monen kaupungin viranomaiset ovat uhmanneet Ranskan korkeimman hallinto-oikeuden tulkintaa burkinikiellon laittomuudesta.

Ulkomaat
 
Reuters
Nainen oli pukeutunut burkiniin uimarannalla Marseillessa viime lauantaina.
Nainen oli pukeutunut burkiniin uimarannalla Marseillessa viime lauantaina. Kuva: Reuters

Nizzalainen oikeusistuin kumosi torstaina kaupungin asettaman kiellon, jonka nojalla poliisi on sakottanut kokovartalouimapukuja eli niin sanottuja burkineita käyttäviä naisia, kertoo uutistoimisto Reuters.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan kiellosta on luovuttu myös ainakin Cannesin, Villeneuve-Loubet’n, Frejus’n ja Roquebrunen kaupungeissa, mutta sitä noudatetaan yhä Korsikalla sijaitsevissa Siscossa ja Ghisonacciassa.

Nizzan ja monen muun kaupungin viranomaiset olivat uhmanneet Ranskan korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä, jonka mukaan burkinien kieltäminen ”rikkoo vakavasti ja selvästi laittomasti perusvapauksia, uskonvapautta ja yksilönvapautta”.

Kohu musliminaisten käyttämistä burkineista on vellonut Ranskassa viime viikkoina. Kieltoa on perusteltu muun muassa sillä, että burkinin käyttö olisi vastoin lakia, joka rajoittaa uskonnollisten symbolien julkista käyttöä. Kyseinen laki koskee kuitenkin vain kouluja ja muita oppilaitoksia, ei yleistä julkista tilaa.

Ranskassa on myös laki, joka kieltää sellaisten asusteiden käyttämisen, jotka peittävät kasvot kokonaan. Burkini kuitenkin jättää kasvot näkyviin.

Burkinikiellon taustalla on rantabulevardilla Nizzassa heinäkuussa tapahtunut terrorihyökkäys, jossa kuoli 86 ihmistä. Cannesin kaupungin pormestarin David Lisnardin mukaan burkinit ovat iskun edustaman ”islamilaisen ääritoiminnan symboleja”.

Kaikkiaan noin 30 paikkakuntaa Ranskan etelärannikolla kiirehti kieltämään burkinit. Kiellot pantiin voimaan pääasiassa pormestarien hallinnollisilla määräyksillä.

Viime viikolla Ranskan pääministeri Manuel Valls sanoi, että burkineissa kyse on ”kulttuurien taistelusta”.

Burkinikohun perusteet on selitetty laajemmin tässä Nyt.fi:n artikkelissa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat