Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kovis yrittää käyttäytyä – Donald Trump esiintyi Meksikossa presidentillisesti

Ulkomaat
 
Laura Saarikoski Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja.
Juhani Niiranen
Kuva: Juhani Niiranen

On vaikeaa miellyttää kaikkia, kun ei ole tottunut miellyttämään ketään.

Pitkään on odotettu, milloin Donald Trump alkaa käyttäytyä presidenttimäisesti. Keskiviikkona siitä nähtiin merkkejä.

Trump teki pikavierailun Meksikoon, jossa hän esiintyi presidentti Enrique Peña Nieton rinnalla hallittuna ja rauhallisena. Trump ylisti amerikanmeksikolaisia ”uskomattomiksi” ja Peña Nietoa ”ystäväkseen”.

Viesti keskiluokkaisille äänestäjille: Osaan olla diplomaattinen, kun haluan. Tulen toimeen ulkomaisten valtionpäämiesten kanssa, kun siitä on hyötyä.

Se, mitä Peña Nieto vierailusta hyötyi, on epäselvää. Hän näytti Trumpin rinnalla vaisulta ja vaivautuneelta. Jos tarkoitus oli panna meksikolaisia loukanneelle öykkärille luu kurkkuun, se jäi omaan nieluun.

Meksikosta Trump lensi Arizonaan pitämään linjapuhetta siirtolaisuudesta. Paikalla oli siirtolaisvastaisia kannattajia, jotka huusivat ”USA!” ja ”Rakenna muuri!”

Heille Trump heitti lihaa kuin leijonille. Rajamuuri rakennetaan, armoa ei anneta, rikolliset kärrätään rajan yli, syyrialaisia ei oteta maahan.

Viesti ydinkannattajille: tippaakaan en taivu.

Suurin uutinen oli kuitenkin se, mitä Trump jätti sanomatta. Hän on lakannut puhumasta kaikkien 11 miljoonan luvattoman siirtolaisen karkotuksesta.

Viesti latinoäänestäjille: työtätekevät lapsiperheet jätetään rauhaan. Jos maksatte veronne ettekä tee rikoksia, teitä ei haeta kotoa.

Arvostelijoiden mielestä Meksikon-matka oli epätoivoisen Trumpin poliittista uhkapeliä. Siirtolaisista puhuminen näyttää kuitenkin kannattavan. Trump on uusimmassa valtakunnallisessa kyselyssä vain kahden prosentin päässä Clintonista.

Show-meiningin alla Trump on reivannut siirtolaispolitiikkaansa perinteisemmälle linjalle. Se alkaa olla lähellä muita republikaaneja ja jopa presidentti Barack Obamaa. Obama on karkottanut 2,7 miljoonaa siirtolaista, joista suurin osa on ollut rikollisia.

Trumpin yritystä sovittelevampaan politiikkaan kuvaa parhaiten lippalakki. Trumpin vaalilause on ”Tehdään Amerikasta jälleen suuri”. Kampanjaväen uudessa lippalakissa lukee ”Tehdään myös Meksikosta jälleen suuri”.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat