Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki erotti yli 8 000 turvallisuus­työntekijää – tuomareita ja syyttäjiä houkutellaan takaisin eläkkeeltä

Lisäksi kerrottiin, että eläkkeellä olevat tuomarit ja syyttäjät voivat palata töihin, jos he jättävät lähiaikoina hakemuksen.

Ulkomaat
 

Turkki jatkaa heinäkuun puolivälin epäonnistuneesta vallankaappausyrityksestä seuranneita puhdistuksia.

Uutistoimistot AFP ja Reuters kertovat, että maan virallisen lehden mukaan yli 8 000 turvallisuustyöntekijää on erotettu tehtävistään. Heistä 7 669 on poliiseja ja 323 santarmeja, jotka huolehtivat maan sisäisestä turvallisuudesta.

Lisäksi torstaina kerrottiin, että 543 syyttäjää ja tuomaria on joutunut jättämään tehtävänsä. Tieto kasvattaa oikeuslaitoksesta viime aikoina irtisanottujen määrän lähes 3 400:aan.

Umit Bektas / Reuters
Efkan Ala
Efkan Ala

Virallinen lehti kertoi myös, että eläkkeellä olevat tuomarit ja syyttäjät voivat nyt halutessaan palata töihin, jos he jättävät asiasta hakemuksen seuraavien kahden kuukauden aikana.

Maan asevoimistakin irtisanottiin torstaina 820 ihmistä. Vallankaappausyrityksen jälkeen sotilashenkilöstöä on irtisanottu noin 4 450.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan arvioi varhain perjantaina tiedotustilaisuudessa, että myös maan hallituksen kokoonpano saattaa kokea uusia muutoksia.

Turkin sisäministeri Efkan Ala jätti tehtävänsä keskiviikkona. Syyksi on arvioitu tiedustelutoiminnassa tehtyjä virheitä, jotka mahdollistivat vallankaappausyrityksen ja maassa hiljattain sattuneet terrori-iskut.

Erdoğan kertoi kuitenkin, ettei hän ole vielä tietoinen pääministeri Binali Yıldırımin mahdollisista uusista suunnitelmista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat