Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venezuelassa jättiprotesti presidenttiä vastaan – ”Marssimme tai kuolemme nälkään”

Tuhannet ihmiset vaativat torstaina presidentti Nicolás Maduron eroa Venezuelassa.

Ulkomaat
 
MARCO BELLO / Reuters
Mielenosoittajat vaativat presidentti Nicolás Maduron viraltapanoa Venezuelan pääkaupungissa Caracasissa torstaina.
Mielenosoittajat vaativat presidentti Nicolás Maduron viraltapanoa Venezuelan pääkaupungissa Caracasissa torstaina. Kuva: MARCO BELLO / Reuters

Monet tuhannet ihmiset kerääntyivät torstaina osoittamaan mieltään hallitusta vastaan Venezuelan pääkaupungissa Caracasissa.

Presidentti Nicolás Maduron vastustajat sanoivat, että kaduilla oli yli miljoona ihmistä. Pitkälti valkoisiin pukeutuneet mielenosoittajat vaativat kansanäänestystä Maduron asemasta.

Venezuelalla on maailman suurimmat löydetyt öljyvarat, mutta sen talous on romahtanut. Lääkkeistä, ruoasta ja monenlaisista arkisista käyttötavaroista on paha pula. Yltyvä puute on johtanut ryöstelyn ja väkivaltarikollisuuden yltymiseen.

”Me joko marssimme tai kuolemme nälkään. Emme enää pelkää hallitusta”, sanoi mielenosoittaja Ana González uutistoimisto AFP:lle.

Osa mielenosoittajista oli matkustanut pääkaupunkiin pitkän matkan muualta maasta.

Venezuelassa ovat viimeiset 17 vuotta olleet vallassa chavisteina tunnetut sosialistit. Kyseessä on entisen presidentin Hugo Chávezin mukaan nimetty aate, joka on yhdistelmä yhdistelmä sosialismia, populismia, kansallismielisyyttä ja anti-imperialismia.

Chávez kuoli syöpään vuonna 2013, minkä jälkeen valtaan nousi hänen seuraajakseen valitsema Maduro. Talous on mennyt sen jälkeen kiihtyvästi alamäkeä. Venezuelan ongelmia on pahentanut öljyn hinnan lasku.

Myös presidentti Maduron kannattajat kokoontuivat torstaina osoittamaan mieltään. Maduro sanoi tukijoidensa onnistuneen ”torjumaan vallankaappauksen”.

Mielenosoitukset sujuivat enimmäkseen rauhallisesti, vaikka uutislähteiden mukaan hallituksen vastustajien ja turvallisuusjoukkojen välillä oli myös yhteenottoja.

Kolme oppositiopoliitikkoa pidätettiin mielenosoituksen alla. Poliisi sulki torstain vastaisena yönä Caracasiin johtavia teitä ja pysäytti matkaajia kysellen heidän tarkoituksistaan.

Ainakin kuusi ulkomaalaista toimittajaa otettiin keskiviikkona kiinni Caracasin kansainvälisellä lentokentällä, eikä heitä päästetty maahan.

CHRISTIAN VERON / Reuters
Poliisi pidätti hallitusta vastustavan mielenosoittajan Caracasissa torstai.
Poliisi pidätti hallitusta vastustavan mielenosoittajan Caracasissa torstai.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat