Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isisin uutistoimisto: Kööpenhaminan ampuja oli järjestön taistelija – paikalliset alkoivat siivota Christianiaa huumeista

Epäilty ampuja kuoli pidätyksen yhteydessä saamiinsa vammoihin.

Ulkomaat
 
Uffe Weng / SCANPIX
Christianian asukkaat siivosivat huumekauppiaiden myyntikojuja perjantaina.
Christianian asukkaat siivosivat huumekauppiaiden myyntikojuja perjantaina. Kuva: Uffe Weng / SCANPIX

Äärijärjestö Isisiä lähellä oleva uutiskanava Amaq väittää, että Kööpenhaminassa kahta poliisia ja yhtä turistia tällä viikolla ampunut mies oli järjestön taistelija.

”Kööpenhaminassa poliisia vastaan tapahtuneen iskun tekijä oli Islamilaisen valtion sotilas ja vastasi operaatiolla kehotuksiin hyökätä koalitioon kuuluvia maita vastaan”, Amaq kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan perjantaina.

Koalitiolla Amaq viittaa siihen, että Tanskan joukkoja ja kalustoa on mukana Isisin vastaisessa taistelussa Irakissa ja Syyriassa.

25-vuotias epäilty ampui kahta poliisia ja yhtä turistia myöhään keskiviikkona Kööpenhaminan Christianiassa. Ammuskelu alkoi, kun poliisit olivat rutiininomaisella ratsiakierroksella huumekaupasta tunnetulla alueella. Turisti sai osuman jalkaansa, toinen poliiseista päähänsä.

Ruotsin television SVT:n mukaan poliisi on hengenvaarallisessa tilassa.

Poliisi aloitti ampujan ajojahdin, ja hänet pidätettiin torstaina. Perjantain vastaisena yönä hän kuoli vammoihin, joita sai poliisin luodeista pidätyksen yhteydessä.

SVT:n mukaan Tanskan poliisi on julkaissut tiedotteen, jossa he sanovat ampujan olleen Isisin kannattaja. Tällä ei kuitenkaan katsottu välttämättä olevan tekemistä keskiviikon ammuskelun kanssa.

Christianian alueen asukkaat alkoivat perjantaiaamuna kello yhdeksältä siivota huumekauppiaiden myyntikojuja Pusher Streetiltä, jolle kauppa on keskittynyt.

Tanskalaismedian mukaan talkoisiin osallistui kymmeniä ihmisiä. Paikalliset vetosivat, etteivät turistit tulisi enää ostamaan huumeita alueelta.

SVT:n mukaan kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Christianian asukkaat itse repivät pois myyntikojuja hillitäkseen järjestäytyneen rikollisuuden pyörittämää huumekauppaa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat