Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

FBI:n raportti: Hillary Clintonilla ei ollut tarkkaa käsitystä yksityissähköpostinsa tietoturvasta

Clintonin mukaan monet ulkoministeriön työntekijät tiesivät, että hän käyttää yksityistä sähköpostia eikä kukaan ilmaissut huolta asian vuoksi.

Ulkomaat
 
BRYAN WOOLSTON / Reuters
Presidenttiehdokas Hillary Clinton Ohion Cincinnatissa 31. elokuuta.
Presidenttiehdokas Hillary Clinton Ohion Cincinnatissa 31. elokuuta. Kuva: BRYAN WOOLSTON / Reuters

Demokraattien presidenttiehdokkaalla Hillary Clintonilla ei omien sanojensa mukaan ollut tarkkaa käsitystä ulkoministerinä käyttämänsä yksityisen sähköpostipalvelimen tietoturvasta.

Tämä käy uutistoimisto Reutersin mukaan ilmi raportista, jonka Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI julkaisi perjantaina.

Raportti koskee Clintonin tapaa käyttää ulkoministerinä yksityistä sähköpostiosoitettaan ja omaa palvelintaan työasioiden hoitamiseen vuosina 2009–2013. Asia on ongelmallinen tietoturvan takia, sillä osa viesteistä sisälsi salaiseksi luokiteltua tietoa.

FBI kuuli Hillary Clintonia asiasta 2. heinäkuuta. Osittain salattu 58-sivuinen raportti sisältää myös muita tietoja FBI:n sähköpostitutkimuksesta.

Raportin mukaan Clinton sanoi FBI:lle, ettei hän tunne yksityiskohtia käyttämistään laitteista, ohjelmista tai yksityisen sähköpostipalvelimensa turva-asioista.

Clintonille tarjottiin virkasähköpostia ulkoministerikauden alussa, mutta hän kieltäytyi ottamasta sitä käyttöön. Hän kertoo, ettei hänen tarkoituksenaan ollut kiertää virkasähköpostin arkistointiin liittyviä määräyksiä.

Clintonin mukaan monet ulkoministeriön työntekijät tiesivät, että hän käyttää yksityistä sähköpostia eikä kukaan ilmaissut hänelle huoltaan asian vuoksi.

FBI:n haastattelemat työtekijät kuitenkin kertoivat, ettei Clintonin sähköposteista ilmennyt niiden tulevan yksityiseltä palvelimelta.

Clinton kertoi FBI:lle, että saamansa aivotärähdyksen takia hän ei muista kaikkia ulkoministerikautensa loppuvaiheessa saamiaan toimintaohjeita arkaluontoisen tiedon käsittelystä.

Hän kaatui vatsataudin heikentämänä ja kärsi aivotärähdyksen joulukuussa 2012. Vuodenvaihteessa 2012–2013 hänen päästään löydettiin myös veritulppa.

Clinton sanoi määränneensä lakimiehiään palauttamaan kaikki työsähköpostit ulkoministeriölle vuonna 2014.

Yhdysvaltojen oikeusministeriö ilmoitti heinäkuussa, ettei se ryhdy oikeustoimiin Clintonia vastaan sähköpostitapauksen vuoksi. FBI oli todennut aiemmin, ettei se näe syytä nostaa syytettä Clintonia vastaan.

Clinton on pyytänyt toimintaansa anteeksi.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat