Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Kyllä, olin kuollut” – Zimbabwen presidentti Mugabe laski leikkiä sairastumishuhuista

Pahasta rahapulasta kärsivässä Zimbabwessa on nähty viime viikkoina laajoja mielenosoituksia Mugabea vastaan.

Ulkomaat
 
PHILIMON BULAWAYO / REUTERS
Zimbabwen presidentti Robert Mugabe palasi ulkomaanmatkaltaan Hararen lentoasemalle lauantaina.
Zimbabwen presidentti Robert Mugabe palasi ulkomaanmatkaltaan Hararen lentoasemalle lauantaina. Kuva: PHILIMON BULAWAYO / REUTERS

Zimbabwen presidentti Robert Mugabe, 92, palasi lauantaina ulkomaanmatkalta ja katkaisi siivet huhuilta, joiden mukaan hän olisi vakavasti sairastunut ja hakeutunut siksi hoitoon Dubaihin.

”Kyllä, olin kuollut”, Mugabe sanoi Hararen lentoasemalla uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Nousin kuolleista, kuten aina teen.”

Eräs verkkouutissivusto oli ehtinyt jopa väittää, että Mugabe olisi kuollut matkalla Dubaihin.

Mugabe kertoi käyneensä Arabiemiraateissa lapseensa liittyvien perhesyiden takia. Hän ei kylläkään vaikuttanut olevan palattuaan parhaassa mahdollisessa kunnossa, sillä hän asteli lentokoneesta hitaasti ja pysähtyi vain hetkeksi vaihtamaan sanoja virnaomaisten kanssa, kunnes poistui autosaattueessa.

Mugabe on johtanut Zimbabwen hallitusta maan koko itsenäisyyden ajan, ensin pääministerinä vuodesta 1980 ja presidenttinä vuodesta 1987.

Viime tammikuussa Mugabe sanoi aikovansa jatkaa virassaan kuolemaansa asti.

Pahasta rahapulasta kärsivässä Zimbabwessa on nähty viime viikkoina laajoja mielenosoituksia Mugabea vastaan, kertoo uutistoimisto AFP.

Vuosituhannen alussa Mugabe pakkolunasti maita valkoisilta viljelijöiltä, jotka häädettiin useissa tapauksissa väkivaltaisesti. Mugabe sanoi korjaavansa kolonialismin vääryyksiä, mutta toimet eivät juuri hyödyttäneet kansalaisia, sillä omistukset päätyivät pääasiassa Mugaben lähipiirille ja liittolaisille. Suuri osa maatiloista jäi vajaakäytölle, ja osin sen takia Zimbabwe ajautui lamaan ja hyperinflaatioon.

Zimbabwe tunnettiin aiemmin Afrikan vilja-aittana, mutta viime vuosina se on joutunut turvautumaan tuontitavaraan ruokkiakseen kansansa.

Mugabe on syyttänyt niukoista sadoista ilmastonmuutosta ja talouspakotteita, joita länsimaat ovat asettaneet Zimbabwen ihmisoikeusrikkomusten takia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat