Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liettua lähettää ammuksia Ukrainalle – Nato-maa haluaa auttaa ”uskollista ystävää” sodassa kapinallisia vastaan

Useat muut Nato-maat välttävät Venäjän ärsyttämistä.

Ulkomaat
 
HS–AFP

Liettua on lähettänyt 150 tonnia ammuksia Ukrainan joukoille taisteluun Venäjä-mielisiä kapinallisia vastaan maan itäosassa.

Puolustusministeri Juozas Olekas sanoi lauantaina, että Liettualla on velvollisuus auttaa ”uskollista ystävää, jota vastaan Venäjä on hyökännyt”.

”Vastasimme Ukrainan pyyntöön ja toivomme, että se tekee heidän elämästään helpompaa”, ministeri sanoi uutistoimisto AFP:lle lauantaina.

Kyseessä on toinen kerta, kun puolustusliitto Natoon kuuluva Liettua on lähettänyt sotilaallista apua Ukrainan sodan aikana.

Useimmat muut Nato-maat ovat pidättäytyneet aseistamasta Ukrainaa. Pelkona on, että sekaantuminen ärsyttäisi Venäjää. Nato-maat ovat kuitenkin antaneet Ukrainan joukoille esimerkiksi koulutusapua.

Liettua on ammusten lisäksi antanut muun muassa lääkintäapua Ukrainan sotilaille, jotka ovat haavoittuneet taisteluissa kapinallisia vastaan.

Ukrainan hallinto ja länsimaat syyttävät Venäjää Itä-Ukrainan kapinallisten aseistamisesta ja joukkojen lähettämisestä alueelle. Venäjä on kiistänyt syytökset toistuvasti.

Ukrainan sodassa on kuollut jo arviolta 9 600 ihmistä, ja yli kaksi miljoonaa on joutunut jättämään kotinsa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat