Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkin panssarivaunut vyöryivät uudelle rintamalle Syyriassa – kapinalliset valtasivat kyliä Isisiltä

Turkki ilmoitti myös yli sadan kurditaistelijan kuolleen tai haavoittuneen lauantaina.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
Syyrialaisia siviilejä kuvattiin lauantaina Turkin rajalla Kilisin maakunnassa. Taustalla Turkin armeijan panssarivaunuja.
Syyrialaisia siviilejä kuvattiin lauantaina Turkin rajalla Kilisin maakunnassa. Taustalla Turkin armeijan panssarivaunuja.

Turkki ja sen tukemat syyrialaiskapinalliset avasivat uuden rintaman taistelussa äärijärjestö Isisiä vastaan lauantaina. Turkki lähetti lisää panssarivaunuja rajan yli Pohjois-Syyriaan lähellä Kilisiä, joka on ollut Isisin tulituksen kohteena.

Turkin hyökkäys tapahtui al-Rain kaupungin lähistöllä, noin 55 kilometriä länteen Jarablusin rajakaupungista. Turkki aloitti Jarablusissa viime viikolla suuren hyökkäyksen, joka oli sen ensimmäinen merkittävä sekaantuminen viisi vuotta sitten alkaneen Syyrian sodan aikana.

Samaan aikaan Turkin tukemat Syyrian kapinalliset onnistuivat Syyrian kapinallisten mukaan valtaamaan useita Isisin hallussa olleita kyliä al-Rain kaupungin itä- ja eteläpuolella. Al-Rai sijaitsee vain kaksi kilometriä Turkin rajalta.

”Joukkomme valtasivat arviolta kahdeksan kylää. Ensin he valtasivat kaksi, mutta joutuivat vetäytymään. Kun paikalle tuli vahvistuksia, pääsimme etenemään”, kertoi Zakaria Malahifji Reutersille. Malahifji kuuluu aleppolaiseen vastarintaryhmään.

Turkin operaatio on hermostuttanut länttä, koska se ei näytä kohdistuvan ainoastaan Isisiin vaan myös Yhdysvaltain tukemiin kurdijoukkoihin.

Lauantain hyökkäykseen osallistui noin 20 panssarivaunua, viisi panssaroitua joukkojenkuljetusvaunua ja muita panssaroituja ajoneuvoja, Britannian yleisradioyhtiö BBC siteerasi turkkilaismedioita.

Isis pitää edelleen hallussaan al-Rain ja Jarablusin välistä aluetta Turkin rajan pinnassa. Turkin ja sen tukemien kapinallisten on nyt tarkoitus luoda painetta Isisiä vastaan sekä idästä että lännestä.

Myös Yhdysvallat iski Isisiä vastaan Turkin rajan läheisyydessä yön aikana.

Turkki on jatkanut myös taistelua kurdipuolue PKK:n taistelijoita vastaan. Turkin sotilasviranomaisten mukaan yli sata kurditaistelijaa joko kuoli tai haavoittui launtain yhteenotoissa. Kyseessä on suurin kuolonuhrien määrä viime vuosina.

Turkki kertoi myös, että viisi sen sotilasta on kuollut yhteenotoissa Hakkarin maakunnassa, Kaakkois-Turkissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat