Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Italialaisministeri raivostui Charlie Hebdon pilapiirrokselle maanjäristysuhreista – ”Voin kertoa, minne he voivat työntää kynänsä”

Ranskalainen satiirilehti kuvasi uhreja pastaruokina.

Ulkomaat
 
HS–AFP
Kuvakaappaus Twitteristä
Twitteriin tulvi viestejä Charlie Hebdon tuoreimpaan kansikuvaan pettyneiltä ihmisiltä lauantaina.
Twitteriin tulvi viestejä Charlie Hebdon tuoreimpaan kansikuvaan pettyneiltä ihmisiltä lauantaina. Kuva: Kuvakaappaus Twitteristä

Ranskalaisen satiirilehden Charlie Hebdon pilapiirros Italian maanjäristyksen uhreista on aiheuttanut laajasti suuttumusta. Lehden julkaisemassa pilapiirroksen otsikkona on ”Maanjäristys italialaiseen tapaan”, ja siinä kuvataan uhreja pastaruokina.

Kuvan mies on nimetty tomaattikastikkeeksi, nainen gratiinipastaksi ja ruumiskasa lasagneksi. Järistyksen pahiten runtelema Amatricen kaupunki on tunnettu nimeään kantavasta pastakastikkeesta. Elokuun lopun järistyksessä kuoli 290 ihmistä.

Italian sisäministeri Angelino Alfano raivostui piirroksesta.

”Heidän omaan satiiriaan käyttäen, minä voin kertoa, minne he voivat työntää kynänsä”, Alfonso sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan lauantaina lehdistötilaisuudessa.

Alfano muistutti myös, kuinka Italia oli tukenyt Charlie Hebdo -lehteä sen jälkeen kun islamistiterroristit olivat hyökänneet toimitukseen ja tappaneet kahdeksan lehden toimitukseen kuuluvaa tammikuussa 2015.

”Me itkimme heidän kuolleitaan, he pilkkaavat meidän omiamme.”

Ranskan Rooman-suurlähetystö ehti jo julkaisemaan tiedotteen, jossa maan hallitus sanoutuu irti lehden ajatuksista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat