Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yli 30 kuoli bussin ja öljyrekan törmäyksessä afganistanilaisella maantiellä, jossa kuljettajat ajavat kovaa välttääkseen Talebanin taistelijat

Kabulin ja Kandaharin yhdistävä tie kulkee Talebanin hallitsemien alueiden läpi.

Ulkomaat
 

Ainakin 35 ihmistä kuoli ja yli 20 loukkaantui, kun bussi ja öljyrekka törmäsivät Zabolin maakunnassa Etelä-Afganistanissa sunnuntaina, kertoo uutistoimisto AFP. Bussi oli matkalla Kandaharista Kabuliin.

Törmäys sytytti tulipalon, ja suuri osa uhreista paloi niin, että heitä ei voinut enää tunnistaa.

Kabul ja Kandahar ovat Afganistanin suurimmat kaupungit. Niitä yhdistävä maantie kulkee ääri-islamistisen Taleban-järjestön hallitsemien alueiden läpi, ja bussinkuljettajien tiedetään ajavan seudulla tavallista kovempaa vauhtia välttääkseen joutumasta kapinallistaistelijoiden kohteeksi, kertoo AFP.

Afganistanin tiet ovat tyypillisesti huonossa kunnossa, ja ihmiset noudattavat liikennesääntöjä huonosti. Suuri osa tiellä liikkuvasta kalustosta on hyvin vanhaa. Kaikki tämä tekee liikenneonnettomuuksista tavallisia.

Toukokuussa 73 ihmistä kuoli kahden bussin ja öljyrekan yhteentörmäyksessä Ghaznin maakunnassa Itä-Afganistanissa.

Taleban on käyttänyt hyväkseen ulkomaisten joukkojen vetäytymisen taistelutoimista vuoden 2014 lopussa. Se hyökkää aiempaa useammin hallituksen joukkoja vastaan eri puolilla maata. Talebania pidetään vahvimpana sitten syrjäyttämisensä Yhdysvaltain johdolla vuonna 2001.

Afganistanin hallitus on turhaan yrittänyt edistää rauhanneuvotteluja Talebanin kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat