Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britannian pääministeri May brexitistä: ”Edessä voivat olla vaikeat ajat”

Theresa May uskoo kuitenkin Britannian menestyvän Euroopan unionista irtautumisen ansiosta.

Ulkomaat
 
DAMIR SAGOLJ / Reuters
Theresa May kätteli sunnuntaina Kiinan presidenttiä Xi Jinpingiä Hangzhoussa, jossa alkoi suurten teollisuusmahtien muodostaman G20-ryhmän kokous.
Theresa May kätteli sunnuntaina Kiinan presidenttiä Xi Jinpingiä Hangzhoussa, jossa alkoi suurten teollisuusmahtien muodostaman G20-ryhmän kokous. Kuva: DAMIR SAGOLJ / Reuters

Ensimmäisen laajan haastattelun virkaan astumisensa jälkeen televisiossa Andrew Marr Show’ssa antanut Britannian pääministeri Theresa May kehottaa brittejä valmistautumaan ”vaikeisiin aikoihin”.

Haastattelusta uutisoineen mediayhtiö BBC:n mukaan May totesi, ettei hän uskottele Euroopan unionista irtautumisen (brexit) olevan Britannialle helppoa, vaikka kansanäänestyksen jälkeiset talouden tunnusluvut ovatkin olleet ennustettua paremmat.

”Meidän pitää varautua vaikeisiin aikoihin. Mutta olen optimistinen”, pääministeri totesi haastattelussa.

Mayn mukaan Britannian ja EU:n väliset viralliset irtautumisneuvottelut eivät ala enää tämän vuoden aikana. Hänen mukaansa asiassa ei kuitenkaan turhaan vitkutella. Samalla May tyrmäsi pikavaalien mahdollisuuden vetoamalla Britannian nyt tarvitsemaan vakauteen.

May vakuutti Britannian menestyvän EU:sta lähdön ansiosta ja muistutti unionin ulkopuolisten alueiden merkityksestä.

Pääministeri sanoi haluavansa omaa tietään kulkevan ja itsenäisen Britannian.

Skotlannin itsenäisyyspyrkimyksiä May kommentoi toteamalla, että skotlantilaiset eivät nyt näyttäisi kannattavan uuden kansanäänestyksen järjestämistä asiasta.

BBC:lle May on todennut kansanäänestyksen osoittaneen, että britit eivät halunneet vapaan liikkumisen enää jatkuvan entiseen tapaan. Mayn mukaan ministerit kartoittavat nyt eri vaihtoehtoja maahantulokontrollin uudistamiseksi.

Lisäksi hän sanoi odottavansa, että EU-maissa asuvien Britannian kansalaisten asema säilyy samanlaisena kuin ennenkin ja että näin käy myös EU-maiden kansalaisille Britanniassa.

Britannian pääministeri antoi tv-haastattelun juuri ennen lähtöään Kiinaan vahvojen talousmahtien G20-ryhmän kokoukseen.

Kiinassa Yhdysvaltain presidentti Barack Obama vakuutti Yhdysvaltojen olevan tiiviissä yhteydessä Britanniaan, jotta maiden väliset hyvät kauppasuhteet säilyvät myös brexitin jälkeenkin.

Obama myös kiisti tiedot, joiden mukaan hän olisi aiemmin huhtikuussa uhannut rangaista Britanniaa, jos maa päättäisi irtautua EU:sta. Obaman mukaan kommentissa oli kyse reagoinnista arvioihin, joiden mukaan brexitin seuraukset olisivat ”minimaaliset”.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat