Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Merirosvous on nyt harvinaisinta 20 vuoteen – Afrikan merirosvot siirtyivät Somaliasta Nigerian edustalle

Maailman vaarallisimmat merirosvovedet ovat Indonesian ympärillä.

Ulkomaat
 
ROMEO RANOCO / REUTERS
Filippiinien rannikkovartiosto otti kiinni merirosvoa näyttelevän miehen yhteisharjoituksessa Japanin rannikkovartioston kanssa Manilanlahden seudulla heinäkuussa.
Filippiinien rannikkovartiosto otti kiinni merirosvoa näyttelevän miehen yhteisharjoituksessa Japanin rannikkovartioston kanssa Manilanlahden seudulla heinäkuussa. Kuva: ROMEO RANOCO / REUTERS

Merirosvouksen määrä maailmassa on hiipumaan päin. Tapauksia on vähemmän kuin 20 vuoteen, käy ilmi Kansainvälisen kauppakamarin merenkulkuviraston IMB:n raportista.

Maailman vaarallisimmat merirosvovedet ovat Indonesian ympärillä. Somalian edustalla hyökkäykset ovat entistä harvinaisempia, Nigerian ja muun Länsi-Afrikan rannikolla puolestaan yleisempiä.

Vuoden alkupuoliskolla IMB:n tietoon tuli 98 tapausta, joissa oli kyse merirosvoudesta tai muusta aseellisesta hyökkäyksestä merellä. Viime vuonna vastaavana aikana tapauksia oli 134.

Merirosvous oli huomattavasti yleisempää vielä vuonna 2010, jolloin tapauksia kirjattiin maailmanlaajuisesti 445.

”Kaksi pääsyytä ovat tilanteen viimeaikainen parantuminen Indonesian ympäristössä ja somalimerirosvojen jatkuva torjuminen Itä-Afrikan edustalla”, IMB:n johtaja Pottengal Mukundan sanoi tiedotteessa.

Guineanlahdella Nigerian edustalla merirosvojen tähtäin on vaihtunut öljytankkerien lasteista laivojen miehistön sieppaamiseen lunnasrahojen toivossa.

Miehistöjen sieppaukset ovat tyypillisesti väkivaltaisia. Vuoden alkupuoliskolla maailmassa ammuttiin yhdeksää alusta, joista kahdeksaa Guineanlahdella. Siellä hyökkäykset tapahtuvat tyypillisesti melko kaukana rannikosta, noin 60–200 kilometrin päässä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat