Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuusi pommi-iskua tappoi kymmeniä Syyriassa – Isis ilmoittautui tekijäksi

Pommit räjähtivät lähes samaan aikaan maanantaiaamuna eri puolilla Syyriaa.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
Reuters / Sana
Syyrian asevoimien sotilaat ja siviilit tutkivat tuhoja Tartousin kaupunkiin johtavan sillan lähellä pommi-iskun jälkeen.
Syyrian asevoimien sotilaat ja siviilit tutkivat tuhoja Tartousin kaupunkiin johtavan sillan lähellä pommi-iskun jälkeen. Kuva: Reuters / Sana

Kuusi lähes samanaikaista pommi-iskua tappoi ainakin 48 ihmistä eri puolilla Syyriaa maanantaina, Syyrian valtion media kertoi. Ääri-islamilainen terroristijärjestö Isis ilmoittautui iskujen tekijäksi.

Pahin iskuista tehtiin maanantaina aamulla Tartusin kaupunkiin johtavalla sillalla. Syyrian valtion television mukaan ensimmäinen räjähdys oli autopommi. Kun pelastustyöntekijöitä saapui paikalle, itsemurhapommittaja räjäytti itsensä aiheuttaen lisää uhreja. Pommit tappoivat ainakin 35 ihmistä ja haavoittivat kymmeniä.

Syyrian viranomaisten mukaan Isisin hyökkäykset olivat vastaus siihen, että terroristijärjestö ajettiin viikonloppuna pois Aleppon kaupungin lähellä sijaitsevalta alueelta.

Maanantain muita pommi-iskuja tehtiin Homsissa, Damaskoksen lähellä sijaitsevassa Saburassa ja Koillis-Syyriassa kurdikapinallisten hallitsemilla alueille.

Isis on miehittänyt alueita Pohjois-Syyriassa ja Pohjois-Irakissa runsaan kahden vuoden ajan, mutta on menettänyt asemiaan viime kuukausina.

Noin 290 000 ihmistä on kuollut Syyrian yli viisi vuotta kestäneessä sisällissodassa, johon on sekaantunut useita aseryhmiä ja monia ulkovaltoja.

Yhdysvallat ja Venäjä ovat viime viikkoina yrittäneet saada sovittua yhteisistä toimista Aleppossa. Pyrkimyksenä olisi saada aikaan turvallisia reittejä, joita pitkin voitaisiin toimittaa ruokaa, lääkkeitä ja muita apua kaupungin ihmisille.

Neuvottelut ovat kuitenkin yhä kesken. Venäjän presidentti Vladimir Putinin mukaan sopimukseen voidaan päästä lähipäivinä. Hän tapasi Yhdysvaltain presidentti Barack Obama Kiinassa G-20-ryhmän kokouksessa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat