Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä julisti riippumattoman tutkimuslaitos Levadan ”ulkomaiseksi agentiksi” – toiminta uhattuna

Venäjän vanhin ja luotetuin mielipidemittausten tekijä joutui vaikeuksiin.

Ulkomaat
 

Venäjän oikeusministeriö on määritellyt Venäjän vanhimman mielipidetutkimuksia tekevän tutkimuslaitoksen Levada-keskuksen niin sanotuksi ulkomaiseksi agentiksi.

Agenttien listalle joutuvat järjestöt, laitokset ja yritykset, jotka saavat ulkomaista rahoitusta ja osallistuvat poliittiseen toimintaan. Agenttilistalle joutuminen hankaloittaa laitoksen toimintaa ja voi johtaa sen sulkemiseen.

”Organisaatio täyttää ei-kaupallisen ulkomaisen agentin tunnusmerkit, mikä käy ilmi oikeusministeriön Moskovan-hallinnon tekemässä asiakirjojen ylimääräisessä tarkastuksessa”, oikeusministeriö perustelee internet-sivuillaan.

Levada-keskus perustettiin nykyisellä nimellään vuonna 2003, mutta sillä on huomattavasti pidempi historia. Keskus pohjautuu 1987 aloittaneeseen, koko Neuvostoliiton kattaneeseen valtiolliseen mielipiteiden tutkimuslaitokseen. Nimensä tutkimuslaitos on saanut perustajaltaan, vuonna 2006 kuolleelta sosiologian professorilta Juri Levadalta.

Tutkimuslaitosta on pidetty neljännesvuosisadan ajan Venäjän luotettavimpana mielipiteiden ja yhteiskunnallisen ilmapiirin kartoittajana.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat