Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puolaa vaatii Britanniaa suojelemaan puolalaisia – ulkoministeri lensi Lontooseen hyökkäysten jälkeen

Puolan suurlähetystön mukaan hyökkäykset puolalaisia vastaan ovat lisääntyneet kesäkuussa pidetyn kansanäänestyksen alla ja jälkeen. Siinä enemmistö äänestäneistä briteistä kannatti eroa EU:sta.

Ulkomaat
 

Puolalaisiin Britanniassa kohdistuneiden hyökkäysten vuoksi maanantaina Lontooseen lentänyt Puolan ulkoministeri Witold Waszczykowski vaati Britanniaa suojelemaan maassa asuvia puolalaisia.

Waszczykowski lensi Lontooseen yhdessä sisäministeri Mariusz Błaszczakin kanssa sen jälkeen, kun kahta puolalaista vastaan hyökättiin pubin ulkopuolella Harlow’ssa aikaisin sunnuntaiaamuna. Samassa kaupungissa surmattiin puolalaismies runsas viikko sitten.

Waszczykowski sanoi yhteisessä lehdistötilaisuudessa Britannian ulkoministerin Boris Johnsonin kanssa, että vastaavat hyökkäykset ovat jo ilmiö.

”Muistutimme Britannian hallituksen edustajille, että puolalaissiirtolaiset ovat sopeutuneet erinomaisesti Britanniaan ja että he ansaitsevat kunnioituksen”, hän sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan toimittajille myöhemmin Puolan Lontoon-suurlähetystössä.

Britannian tilastolaitoksen mukaan Britannian jälkeen Puola on Britanniassa yleisin syntymämaa.

Britanniassa arvioitiin vuonna 2015 asuvan 831 000 puolalaista. Vielä 2004 Puolan liittyessä EU:hun puolalaisia oli Britanniassa 69 000, AFP kertoo.

Puolan suurlähetystön mukaan hyökkäykset puolalaisia vastaan ovat lisääntyneet kesäkuussa pidetyn kansanäänestyksen alla ja jälkeen. Siinä enemmistö äänestäneistä briteistä kannatti eroa EU:sta. Maahanmuutto muista EU-maista oli yksi keskeinen kampanjakysymys.

Suurlähetystön mukaan viimeisten muutaman viikon aikana puolalaisiin on kohdistunut ainakin 15 vakavaa viharikosta.

Britannian poliisipäälliköiden neuvoston mukaan ulkomaalaisiin kohdistui 16.–30. kesäkuuta yli 3 000 hyökkäystä. Määrä oli 42 prosenttia suurempi kuin vastaavana aikana viime vuonna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat