Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Clinton: On ”vakava” huoli, että Venäjä sekaantuu USA:n vaaleihin

Koskaan aiemmin USA:n presidenttiehdokas ei ole kehottanut Venäjää hakkerointiin, Clinton sanoi viitaten Trumpiin.

Ulkomaat
 
USA:n presidenttikisan kova loppusuora
USA:n presidenttikisan kova loppusuora
Ehdokkaat kamppailevat katkeraan loppuun saakka saadakseen enemmistön valitsijamiehistä.

Washington

Demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton sanoi varhain tiistaiaamuna Suomen aikaa olevansa huolestunut niistä ”uskottavista raporteista”, joiden mukaan Venäjä yrittää sekaantua Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters.

Clintonin mukaan amerikkalaisten puoluekannasta riippumatta pitäisi olla huolestuneita asiasta.

”Se, että tiedustelupalvelumme tutkii tätä ja ottaa sen vakavasti, nostaa vakavia kysymyksiä Venäjän mahdollisesta sekaantumisesta vaaliprosessiimme”, Clinton sanoi vastatessaan toimittajien kysymyksiin kampanjalentokoneessaan.

Clinton on aiemmin syyttänyt venäläishakkereita tietomurrosta demokraattipuoluen kansallisjärjestön DNC:n sähköposteihin. Vuoto kävi ilmi tänä kesänä. The Washington Post -lehden tietojen mukaan venäläishakkerit ovat saattaneet murtautua myös joidenkin osavaltioiden sisäisiin vaalijärjestelmiin.

”Asia aiheuttaa erittäin vakavaa huolta”, Clinton jatkoi. ”Koskaan aiemmin pääpuolueen ehdokas ei ole kehottanut Venäjää hakkeroimaan enemmän.”

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on puhunut Venäjän presidentistä Vladimir Putinista ihailevaan sävyyn ja kehottanut Moskovaa kaivamaan Clintonin sähköpostit esiin.

Liittovaltion poliisi FBI tutki Clintonin ulkoministeriaikaisia sähköposteja, koska tämä oli käyttänyt ministerinä yksityistä, ei ministeriön sähköpostia. Käytäntö oli vastoin ministeriön ohjesääntöä.

FBI:n tutkimus totesi, että Clinton oli toiminut tietoturvan kannalta äärimmäisen huolimattomasti, mutta ei rikollisesti. Trump käyttää sähköpostitutkimusta vaaleissa osoittaakseen, ettei Clintoniin voi luottaa.

Kun Clintonilta kysyttiin, uskooko hän, että Venäjä yrittää auttaa Trumpia vaaleissa, hän viittasi sanontaan, jonka oli oppinut asuessaan Arkansasissa: ”Jos löydät kilpikonnan aidanseipäästä, se ei ole kivunnut sinne itse.”

”On melko kiinnostavaa, että tämä kaikki toiminta (hakkerointi) on tapahtunut samaan aikaan kun Trumpista tuli ehdokas”, hän vihjaili.

On Clintonin edun mukaista korostaa, että hän olisi Venäjälle vähemmän mieluisa vaihtoehto presidentiksi. Näin hän vaikuttaa vahvalta ulkopoliittiselta johtajalta myös maltillisten republikaanien mielestä, jotka kavahtavat Putinia ja Trumpin karkeita puheita.

Monet republikaanien pitkän linjan ulkopoliittiset asiantuntijat vastustavat jyrkästi ja avoimesti Trumpin valintaa presidentiksi. Osa heistä on ilmoittanut äänestävänsä Clintonia. Osa ei ole paljastanut, miten äänestää.

Trump on väittänyt hakkerointipuheitaan sarkasmiksi.

BRIAN SNYDER
Presidenttiehdokas Hillary Clinton vastasi toimittajien kysymyksiin maanantaina Illinoisissa.
Presidenttiehdokas Hillary Clinton vastasi toimittajien kysymyksiin maanantaina Illinoisissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat