Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Postimees: Venäjän hävittäjillä ei ole lainkaan transpondereita

Venäläishävittäjät käyttävät erilaista teknologiaa.

Ulkomaat
 
Ruotsin ilmavoimat
Venäläinen SU-27 -hävittäjä lentää n. 10 metrin etäisyydellä ruotsalaisesta tiedustelulentokoneesta päiväämättömässä kuvassa.
Venäläinen SU-27 -hävittäjä lentää n. 10 metrin etäisyydellä ruotsalaisesta tiedustelulentokoneesta päiväämättömässä kuvassa. Kuva: Ruotsin ilmavoimat

Tallinna. Venäläishävittäjät eivät voi kytkeä transpondereita päälle, vaikka presidentti Vladimir Putin käskisi, kirjoittaa Postimees-lehti tiistaina.

Venäläisissä sotilaslentokoneissa ei ole transpondereita vastaavaa teknologiaa, sanoivat lehden Moskovassa haastattelemat sotilasasiantuntija Pavel Felgenhauer, palkittu koelentäjä Aleksander Garnajev ja nimettömänä esiintynyt upseeri.

Väite koskee hävittäjiä, ei kuljetuskoneita, jotka Postimees-lehden mukaan kytkivät transponderit päälle Putinin Suomen-vierailun jälkeen kesällä.

Presidentti Sauli Niinistö nosti sotilaskoneiden ”pimeät” lennot näyttävästi esiin Putinin Suomen-vierailun aikana kesällä.

Putinin Suomen-vierailu oli käänne, sanoo Viron ilmavalvontaosaston päällikkö, majuri Hardi Lämmergas Postimees-lehdelle.

Vierailun jälkeen venäläiset kuljetuskoneet ovat Lämmergasin mukaan lentäneet transponderit päälle kytkettyinä.

Venäläishävittäjillä Lämmergas sen sijaan ei ole nähnyt transpondereita päälle kytkettynä koko 15-vuotisen palveluksensa aikana. Havainto tukee venäläisasiantuntijoiden käsitystä, ettei transpondereita ole.

Venäläiskoneet käyttävät Postimees-lehden haastatteleman Felgenhauerin mukaan neuvostoaikana kehitettyä järjestelmää. Lentokoneen lähetin välittää tietoa automaattisesti puolustusvoimien tutkajärjestelmään, mutta sitä ei voi kytkeä palvelemaan siviili-ilmailua.

Oletuksena oli, että koko ilmatila kuuluu armeijalle. Siviilikoneet saattoivat lentää tietyillä reiteillä, jos ne eivät häirinneet sotilaskoneita, sanoi Felgenhauer Postimees-lehdelle.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat