Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

CNN:n tuore mielipidemittaus: Trump ohitti Clintonin

Republikaanimiljonääri on miesten selvä suosikki, demokraattiehdokas naisten ja nuorten.

Ulkomaat
 
AFP
Carlo Allegri / Reuters
Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump puhui kampanjatilaisuudessa Charlottessa Pohjois-Carolinassa 18. elokuuta.
Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump puhui kampanjatilaisuudessa Charlottessa Pohjois-Carolinassa 18. elokuuta. Kuva: Carlo Allegri / Reuters

Tiistaina julkaistun tuoreen mielipidemittauksen mukaan republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on ohittanut demokraattien Hillary Clintonin. Trump saisi mittauksen mukaan 45 prosenttia äänistä, kun Clintonin osuus olisi 43 prosenttia.

Koko Yhdysvallat kattavan gallupin tilasi uutiskanava CNN. Mielipidemittaus toteutettiin syyskuun 1. ja 4. päivän välisenä aikana puhelimitse. Haastateltavia oli 1 001, joista 886 on rekisteröitynyt äänestäjiksi. Mittauksen virhemarginaali on 3,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Miehistä peräti 54 prosenttia äänestäisi Trumpia, kun taas Clintonille heruisi äänistä 38 prosenttia. Naiset suosivat Clintonia, ja heistä 53 prosenttia äänestäisi demokraattiehdokasta. Trumpia kannattaa 38 prosenttia naisista.

Myös alle 45-vuotiaat olivat Clintonin kannalla prosentein 54–29.

Käänne on sikäli merkittävä, että toistaiseksi mielipidemittaukset ovat ennustaneet Clintonin voittoa marraskuussa järjestettävissä Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa.

Yhdysvalloissa tehdään jatkuvasti paljon gallupeja. Alla oleva grafiikka näyttää niiden keskiarvon, joka kuvaa kisan tilannetta yksittäistä gallupia tarkemmin. Tällä hetkellä Clinton on johdossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat