Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehti: USA lähetti 1,3 miljardia dollaria salaa Iraniin – iranilaiset pitävät lunnaina

Maksu tehtiin käteisellä muun muassa Sveitsin frangeina ja euroina.

Ulkomaat
 
Rebecca Cook / Reuters
Entinen merisotilas Amir Hekmati (vas.) oli yksi tammikuussa Iranista vapautetuista amerikkalaisvangeista. Hän palasi Yhdysvaltoihin Michiganiin tammikuussa. Hänet vastaanotti lentäjä Mike Karnowski.
Entinen merisotilas Amir Hekmati (vas.) oli yksi tammikuussa Iranista vapautetuista amerikkalaisvangeista. Hän palasi Yhdysvaltoihin Michiganiin tammikuussa. Hänet vastaanotti lentäjä Mike Karnowski. Kuva: Rebecca Cook / Reuters

Yhdysvallat lähetti 1,3 miljardia dollaria tammikuussa Iraniin, kertoo amerikkalaislehti Wall Street Journal. Maksu tehtiin käteisellä muun muassa Sveitsin frangeina ja euroina.

Aiemmin Yhdysvallat on myöntänyt maksaneensa Iranille 350 miljoonan euron edestä käteistä. Yhdysvaltojen mukaan rahoissa ei ollut kyse lunnaista amerikkalaisten vankien vapauttamiseksi. Ulkoministeriö kuitenkin myönsi ensi kertaa, että asioilla oli yhteys.

Iranilaisissa tiedotusvälineissä maan puolustusviranomaiset ovat kuvailleet Yhdysvaltain salaisella lennolla toimittamaa käteissummaa lunnaiksi.

Puisille lavoille kasattu käteislasti koostui muun muassa euroista ja Sveitsin frangeista, jotka olivat peräisin Hollannin ja Sveitsin keskuspankeista. Joukossa ei ollut dollareita, koska Yhdysvaltain laki kieltää niiden käyttämisen asioidessa Iranin kanssa.

Rahakiista liittyi kaatuneeseen asekauppaan, joka oli solmittu juuri ennen Iranin islamilaista vallankumousta vuonna 1979. Yhdysvallat oli sopinut asekaupasta Iranin šaahin Muhammed Reza Pahlavin kanssa ennen tämän syrjäyttämistä. Saamastaan maksusta huolimatta se ei toimittanut aseita vastustamalleen uudelle hallinnolle, jota johti ajatollah Ruhollah Khomeini.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat