Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkkilaisministeri takavarikoi televisiohaastattelunsa – saksalaiskanava: osoitus demokratian puutteesta

Ministeri kielsi saksalaisyhtiötä julkaisemasta juuri kuvattua haastattelua.

Ulkomaat
 
THILO SCHMUELGEN / Reuters
Nuoriso- ja urheiluministeri Akif Cagatay Kilic puhui heinäkuussa Turkin hallitusta tukeneessa tilaisuudessa Saksan Kölnissä viime heinäkuussa.
Nuoriso- ja urheiluministeri Akif Cagatay Kilic puhui heinäkuussa Turkin hallitusta tukeneessa tilaisuudessa Saksan Kölnissä viime heinäkuussa. Kuva: THILO SCHMUELGEN / Reuters

Saksalainen mediayhtiö on kovin sanoin arvostellut turkkilaisministerin päätöstä takavarikoida Deutsche Wellen (DW) toimittajan hänestä tekemä haastattelu, kertoo uutistoimisto AFP.

Radio- ja televisioyhtiö kuvasi nuoriso- ja urheiluministeri Akif Cagatay Kilicin haastattelun maanantaina. DW:n mukaan ministeri oli saanut etukäteen tarkasteltavakseen kysymykset, jotka käsittelivät muun muassa heinäkuista vallankumousyritystä, sen jälkeistä kurinpalautusta, lehdistön vapautta ja naisten oikeuksia.

Heti haastattelun kuvausten päätyttyä ministerin Ankaran toimistossa Kilic kuitenkin ilmoitti mediayhtiölle, ettei haastattelua saa julkaista. Samalla ministeriön työntekijät takavarikoivat kuvausmateriaalin.

”Tv-ryhmälle tehtiin selväksi, etteivät sen jäsenet saa poistua ministeriön tiloista videomateriaalin kanssa”, DW tiedotti AFP:n mukaan.

Toimittaja pyysi useaan otteeseen takavarikoitua materiaalia takaisin, mutta ministeri eväsi pyynnöt.

Deutsche Welle harkitsee nyt oikeustoimia ministeriä vastaan, AFP kertoo.

Yhtiö pitää osakseen tullutta kohtelua lehdistövapauden ”julkeana loukkauksena”. Sen pääjohtajan mukaan tapahtumat ovat todiste Turkin hallinnon harjoittamista pakkokeinoista.

”Toiminta ei ole enää laillista, eikä sillä ole mitään tekemistä demokratian kanssa”, pääjohtaja Peter Limbourg kirjoitti yrityksen nettisivulla.

Turkin nuoriso- ja urheiluministeriö myöntää tapahtuneen mutta kiistää toimineensa väärin. Verkkosivullaan se sanoo haastattelun tehneen toimittajan ”ylittäneen rajan” käyttämillään ilmaisuilla ja syytöksillä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat