Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä päästi tataariaktivisti Umerovin mielisairaalasta – vaatii Krimin palauttamista Ukrainalle

Umerov on syytteessä, koska vaatii Krimin palauttamista Ukrainalle. Osana oikeudenkäyntiä Umerov määrättiin psykiatriseen sairaalaan mielentilatutkimukseen elokuun puolivälissä.

Ulkomaat
 
Reuters
Tataariaktivisti Ilmi Umerov oli noin kolme viikkoa pakotettuna tässä Simferopolissa sijaitsevassa psykiatrisessa sairaalassa.
Tataariaktivisti Ilmi Umerov oli noin kolme viikkoa pakotettuna tässä Simferopolissa sijaitsevassa psykiatrisessa sairaalassa. Kuva: Reuters

Venäjän miehittämän Krimin niemimaan viranomaiset vapauttivat keskiviikkona tunnetun tataariaktivistin Ilmi Umerovin psykiatrisesta sairaalasta, jossa häntä on pidetty kolme viikkoa.

Umerov, 59, on Krimin tataariyhteisön oman parlamentin mejlisin varapuhemies. Venäjä kielsi mejlisin toiminnan huhtikuussa ääritoimintaa rajoittavien lakiensa nojalla. Nyt varapuhemies Umerov on syytteessä ääritoiminnasta.

Osana oikeudenkäyntiä Umerov määrättiin psykiatriseen sairaalaan mielentilatutkimukseen elokuun puolivälissä. Umerov vastusti tutkimusta ja pakottamista psykiatriseen sairaalaan.

Umerov päästettiin sairaalasta keskiviikkona päivällä, kun lääkärit totesivat, ettei hänellä ole mitään psyykkisiä ongelmia, mejlisin edustaja Nariman Dželjal vahvisti keskiviikkona uutistoimisto AFP:lle.

Umerovin tytär sanoi AFP:lle, että Umerov on liian väsynyt ja sairas puhuakseen toimittajille.

Umerovin syytteiden takana on hänen julkisesti esittämänsä vaatimus, että Krim pitäisi palauttaa Ukrainalle. Venäjä miehitti Krimin maaliskussa 2014 ja liitti sen itseensä.

Tataarivähemmistö pitkälti vastusti Krimin liittämistä Venäjään, mikä osaltaan selittää mejlisin kieltämistä.

Pian Umerovin jouduttua psykiatriseen sairaalaan aktivistit aloittivat kansainvälisen Free Umerov -kampanjan viestipalvelu Twitterissä. Monet läntiset poliitikot ja diplomaatit sekä esimerkiksi ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch ovat vaatineet hänen vapauttamistaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat