Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvaltojen tiedustelupäällikkö: Venäjä hakkeroi USA:ta ”koko ajan”

Clapper kuitenkin varoi sanomasta, onko Venäjä hakkeroinut demokraattien järjestelmiä.

Ulkomaat
 
KEVIN LAMARQUE / Reuters
Yhdysvaltain tiedustelupäällikkö James Clapper puhui keskiviikkona Washingtonissa.
Yhdysvaltain tiedustelupäällikkö James Clapper puhui keskiviikkona Washingtonissa. Kuva: KEVIN LAMARQUE / Reuters

Venäläiset yrittävät hakkeroida Yhdysvaltain tietoverkkoja koko ajan, Yhdysvaltain tiedustelupäällikkö eli Director of National Intelligence James Clapper sanoi keskiviikkona, muun muassa talouslehti Wall Street Journal kertoo.

Clapper puhui Washingtonissa tiedusteluväen seminaarissa, jossa myös Venäjän rooli Yhdysvaltain demokraattipuolueeseen kohdistuneessa tietomurrossa nousi esiin.

Clapper asetteli sanansa asiassa tarkasti, eikä suoraan syyttänyt Venäjää tietomurrosta. Hän vain siteerasi presidentti Barack Obamaa, joka on aiemmin sanonut asiantuntijoiden epäilevän Venäjää.

”En ala tässä mennä presidenttiä pidemmällä, varsinkaan kun [liittovaltion poliisi FBI] tutkii tapausta. Mutta voin toistaa hänen toisen huomionsa. Venäläiset hakkeroivat järjestelmiämme koko ajan, ei vain hallinnon mutta myös yritysten”, hän sanoi Wall Street Journalin mukaan.

Hän lisäsi myös kiinalaisten ja ei-valtiollisten toimijoiden tekevän samoin.

Yhdysvalloissa alettiin kesäkuussa epäillä, että venäläishakkerit tunkeutuivat demokraattien tietoverkkoihin.

Heinäkuussa vuotosivusto Wikileaks julkaisi demokraattien sisäpiirin sähköpostiviestintää, jossa näkyi puolueen suosineen Hillary Clintonia esivaaleissa toista ehdokasta Bernie Sandersia vastaan. Clintonin kampanja syytti asiasta Venäjää.

Clinton sanoi viimeksi tiistaina huolestuneensa ”uskottavista raporteista”, joiden mukaan Venäjä yrittää sekaantua Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

Demokraatit epäilevät Venäjän haluavan republikaanien ehdokkaan Donald Trumpin voittavan presidentinvaalit marraskuussa.

Venäjä on kiistänyt osallisuutensa.

Clapper rauhoitteli myös vallansiirtoa, joka vaaleja seuraa. Hän sanoi monien pohtivan katastrofiskenaarioita, on seuraava presidentti sitten Trump tai Clinton.

”Minulla on viesti: kaikki tulee menenään ok”, hän sanoi Politico-lehden mukaan.

Hän kertoi molempien ehdokkaiden edustajien tavanneen nykyhallinnon edustajat Valkoisessa talossa. Molempien ehdokkaiden edustajat olivat olleet hänen mukaansa ammattitaitoisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat