Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Donald Trump: Putin on Obamaa parempi maan johtaja

Yhdysvaltojen presidenttiehdokkaat esiintyivät televisiokanavalla.

Ulkomaat
 
Mike Segar / Reuters
Donald Trump haastateltavana NBC-kanavalla New Yorkissa.
Donald Trump haastateltavana NBC-kanavalla New Yorkissa. Kuva: Mike Segar / Reuters

Republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin on johtanut maataan paremmin kuin presidentti Barack Obama Yhdysvaltoja. Trump kehui, kuinka Putinilla on ”vahva ote maasta”.

”Venäjä on hyvin erilainen järjestelmä, enkä satu pitämään siitä. Mutta eittämättä siinä systeemissä Putin on ollut johtaja, paljon enemmän kuin mitä meidän presidenttimme”, Trump sanoi televisioidussa haastattelussa NBC-kanavalla.

Länsimaat, Yhdysvallat mukaan lukien, ovat aiemmin tuominneet Venäjän sotilasoperaatiot Ukrainassa. Venäjää on syytetty Ukrainan kapinallisten tukemisesta sekä Krimin niemimaan valtaamisesta Ukrainalta.

Trumpin ja Putinin näkemykset toisistaan ovat nousseet otsikoihin aiemminkin. Viime joulukuussa Trump sanoi sen olleen ”suuri kunnia”, kun Putin oli kutsunut häntä ”lahjakkaaksi henkilöksi”. Trumpin mukaan hänellä olisi ”erinomaiset suhteet” Venäjään, jos hänet valitaan presidentiksi.

NBC-televisiokanavalla haastateltiin myös demokraattien presidenttiehdokasta Hillary Clintonia. Hän joutui puolustelemaan muun muassa sähköpostiskandaalia, jota Trump on käyttänyt kampanjassa hyväkseen. Clintonia on syytetty yksityisen sähköpostin käyttämisestä virkatehtävissä.

”Oli virhe käyttää yksityistä sähköpostia. En missään nimessä tekisi sitä uudelleen, enkä käytä tekosyitä sen puolustamiseen”, Clinton sanoi.

Yhdysvaltojen presidentinvaalit järjestetään 8. marraskuuta.

Alla olevasta visasta voit selvittää, kumpi ehdokkaista, Clinton vai Trump, olisi sinulle sopivin ehdokas?

Valitse alla olevista vaihtoehdoista mielipide, joka osuu lähemmäs omaasi, niin kerromme ketä sinä äänestäisit Yhdysvaltojen vaaleissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat