Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Erdoğan: Turkki ja USA suunnittelevat iskua Isisin keskuskaupunkiin – ”Kerroimme Obamalle, ettei tämä ole meille mikään ongelma”

Presidentin mukaan Turkki ei tule perääntymään Syyriasta. Isis kärsinyt jo entuudestaan tappioita.

Ulkomaat
 
Umit Bektas / Reuters
Turkkilaiset panssarivaunut olivat matkalla Syyrian rajalle elokuun lopussa.
Turkkilaiset panssarivaunut olivat matkalla Syyrian rajalle elokuun lopussa. Kuva: Umit Bektas / Reuters

Yhdysvallat ja Turkki suunnittelevansa iskevänsä terroristijärjestö Isisin sydänmaille Syyrian Raqqaan, joka on järjestön keskuskaupunki. Raqqan vapauttaminen Isisin vallasta olisi merkittävä takaisku järjestölle.

Suunnitelmista kertoi Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan turkkilaistoimittajille. Erdoğanin mukaan Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama keskusteli suunnitelmasta hänen kanssaan G20-ryhmän kokouksessa Kiinassa.

”Raqqa on merkittävä keskus Isisille, ja Obama haluaa erityisesti tehdä kanssamme jotain Raqqalle. Kerroimme Obamalle, ettei tämä ole meille mikään ongelma”, Erdoğan sanoi.

Turkilla on ollut käynnissä mittava sotilasoperaatio ”terroristien” tuhoamiseksi maiden välisellä rajalla. Turkki on hyökännyt niin kurdien PKK:ta kuin Isisiäkin vastaan. Erdoğan esitteli turkkilaistoimittajille karttaa, joka osoitti sotilasoperaation onnistumista. Operaatiossa turkkilaiset ovat lähettäneet Syyrian puolelle muun muassa panssarivaunuja.

”Tästä lähtien meidän on osoitettava, että tulemme olemaan läsnä alueella. Se ei ole vaihtoehto, että perääntyisimme nyt”, Erdoğan sanoi.

Myös turkkilaiset ovat kärsineet useista Isisin tekemistä terrori-iskuista Turkissa. Aiemmin Turkkia on syytetty siitä, ettei se valvo maiden välistä rajaa riittävästi. Tämä on auttanut Isisiä vahvistumaan.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat