Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirkossa pokemoneja jahdannut venäläinen pääsi vankilasta

Oikeus määräsi Ruslan Sokolovskin kotiarestiin

Ulkomaat
 
ILYA NAYMUSHIN / Reuters
Venäläisnainen jahtasi Pokemoneja pankissa Krasnojarskissa Siperiassa heinäkuussa.
Venäläisnainen jahtasi Pokemoneja pankissa Krasnojarskissa Siperiassa heinäkuussa. Kuva: ILYA NAYMUSHIN / Reuters

Sverdlovskin alueoikeus Venäjän Länsi-Siperiassa määräsi torstaina ”uskovaisten tunteiden loukkaamisesta” epäillyn ja tutkintavankeuteen määrätyn Ruslan Sokolovskin, 21, kotiarestiin. Asiasta kertoivat venäläiset tiedotusvälineet.

Jekaterinburgilainen videobloggari Sokolovski ehti istua tutkintavankilassa kuusi vuorokautta sen jälkeen, kun hän oli jahdannut älypuhelimensa kanssa Pokemon-hahmoja Kaikkien pyhien kirkossa Jekaterinburgissa.

Paikallinen tutkintakomitea määräsi Sokolovskille kahden kuukauden mittaisen tutkintavankeuden viime lauantaina. Häntä uhkaa edelleen viiden vuoden vankeustuomio paitsi uskonrauhan rikkomisesta myös ”ääritoiminnasta”.

Sokolovskin puolustusasianajaja valitti tutkintavankeudesta oikeudelle sillä perusteella, että Sokolovskin on huolehdittava sairaasta äidistään. Myös Jekaterinburgin pormestari Jevgeni Roizman valitti nuoren miehen asettamisesta tutkintavankeuteen.

Videobloggarin pidätys on herättänyt laajaa huomiota Venäjällä. Tukijoukot ovat yllyttäneet kansalaisia ortodoksikirkkoihin Pokemon Go -sovellus mukanaan, mutta laajaa ryntäystä virtuaalihahmojen etsintään kirkoista ei toistaiseksi ole nähty.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat