Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Intialaismies tuomittiin kuolemaan happoiskusta – tappoi avioliitosta kieltäytyneen naisen

Uhri kuoli kärsittyään kuukauden ajan vakavista vammoista.

Ulkomaat
 

Intialaismies on tuomittu kuolemaan Mumbaissa hapolla tehdystä iskusta, jossa nuori nainen kuoli. Mies tappoi 23-vuotiaan naisen toukokuussa 2013 heittämällä tämän päälle happoa vilkkaalla Bandran rautatieasemalla, kertoo Hindustan Times -lehti.

Syynä tekoon oli, että nainen oli kieltäytynyt menemästä naimisiin naapurissa asuneen miehen kanssa. Nainen sai vakavia vammoja silmiinsä ja keuhkoihinsa. Hän kuoli kuukausi myöhemmin sairaalassa elimistön pettäessä.

Nyt langetettu kuolemantuomio on ensimmäinen Intiassa happoiskusta annettu, ja se voi olla yleisradioyhtiö BBC:n mukaan käänteentekevä valtiovallan suhtautumisessa tähän kunniaväkivallan muotoon. Useimmiten vastaavista hyökkäyksistä ei tuomita ketään.

Hyökkäys naista vastaan johti myös rajoituksiin happojen myynnissä. Kuukausi hänen kuolemansa jälkeen Intian korkein oikeus päätti sallia myymisen vain henkilöille, jotka näyttävät ostotilanteessa henkilökorttinsa. Kriitikkojen mukaan happoa voi silti ostaa helposti.

Intian hallituksen mukaan maassa tehdään vuosittain happoa käyttäen satoja hyökkäyksiä naisia vastaan, mutta aktivistien mukaan luku on huomattavasti suurempi.

Naisia vastaan tehdyt happoiskut ovat kaikkein yleisimpiä Etelä-Aasiassa. Eniten niitä on tehty Bangladeshissa. Hyökkääjät haluavat yleensä vahingoittaa uhrinsa kasvoja, mikä johtaa usein sokeutumiseen ja pahoihin arpiin kasvoissa sekä muualla vartalossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat