Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskan epäsuosittu presidentti Hollande vihjasi pyrkivänsä uudelle kaudelle

Ranskan presidentti François Hollande puolusti voimakkaasti demokratian ja oikeusvaltion arvoja puheessaan torstaina.

Ulkomaat
 
Reuters
Ranskan presidentti François Hollande puolusti demokratian periatteeita kamppailussa terrorismia vastaan puheessa Pariisissa torstaina.
Ranskan presidentti François Hollande puolusti demokratian periatteeita kamppailussa terrorismia vastaan puheessa Pariisissa torstaina. Kuva: Reuters

Ranskan presidentti François Hollande puolusti voimakkaasti demokratian ja oikeusvaltion arvoja puheessaan torstaina.

Tunnin puheen otsikko oli ”demokratia ja terrorismi”. Hollanden mukaan taistelu Isisin terroristeja vastaan tulee olemaan pitkä mutta nämä ”jäljitetään ja tuhotaan”. Hän kuitenkin korosti, että terrorismin vastustaminen ei saa heikentää demokratian perusperiaatteita.

”Demokratia tulee aina olemaan vahvempi kuin barbarismi, joka on julistanut sodan sitä vastaan”, Hollande sanoi.

Sosialistipresidentti on joutunut oikeiston arvostelun kohteeksi Ranskan turvallisuustilanteesta muun muassa Pariisin ja Nizzan terroristi-iskujen vuoksi. Ensi kevään vaaleissa uudelleen presidentiksi pyrkivä Nicolas Sarkozy sanoi äskettäin, ettei terrorismin vastaisessa taistelussa ole tilaa ”lain pikkuseikoille”.

Hollande ei maininnut Sarkozyä nimeltä mutta sanoi, että liikkumisenvapaus tai ilmaisunvapaus eivät ole lain pikkuseikkoja, kuten ei myöskään se, että ihmisen oletetaan olevan syytön, kunnes toisin todistetaan. Hollande sanoi, että hän ei salli Ranskan vapauksia ja oikeusperiaatteita loukattavan.

”Tämä on elämänmittainen kamppailu.”

Puhe antoi myös vihjeen siitä, että Hollande aikoo pyrkiä jatkokaudelle siitä huolimatta, että hän on tällä hetkellä Ranskan lähihistorian epäsuosituin presidentti.

”Minä en anna Ranskan imagon tai Ranskan vaikutusvallan heikentyä tulevina kuukausina ja vuosina”, hän sanoi.

Viittaus tulevaan tulkittiin toistaiseksi vahvimmaksi merkiksi Hollanden jatkoaikeista.

Vaaleissa vahva ehdokas on myös laitaoikeiston Marine Le Pen. Oikeistopopulistit ovat kasvattaneet suosiotaan myös esimerkiksi Saksassa ja Hollannissa. Hollande asettui vastustamaan näiden ajamia ajatuksia.

”En anna Euroopan romahtaa tai hajota. En anna sen joutua nationalismin, rajojen ja ääritoiminnan valtaan”, Hollande sanoi.

Islaminuskon rooli Ranskassa on puhuttanut viime aikoina muun muassa musliminaisten uima-asujen, burkinien, vuoksi. Hollande antoi ymmärtää, että hän vastustaisi lakia burkinien kieltämiseksi.

Hollande sanoi uskovansa, että islam sopeutuu Ranskan tasavallan maallisiin periaatteisiin, kuten kristinusko ja juutalaisuus aiemmin.

Hollande valittiin presidentiksi vuonna 2012. Hänen suosionsa laski jo kauden alussa, ensin pääasiassa talousongelmien vuoksi. Presidentinvaalien ensimmäinen kierros käydään ensi huhtikuussa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat