Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mannerheimin muistolaatta tuhrittiin Pietarissa jo kolmannen kerran

Kansallisbolševikkien seuraajapuolue kertoi jäsenensä paiskoneen laattaan punaista väriä.

Ulkomaat
 
Sergey Grachev
Muistolaatta pietarilaistalon seinässä kertoo Mannerheimin palvelleen tsaarin armeijassa mutta ei mainitse Suomen armeijan ylipäällikkyyttä.
Muistolaatta pietarilaistalon seinässä kertoo Mannerheimin palvelleen tsaarin armeijassa mutta ei mainitse Suomen armeijan ylipäällikkyyttä. Kuva: Sergey Grachev

Marsalkka Carl Gustaf Mannerheimin uusi muistolaatta tuhrittiin Pietarissa torstai-iltana jo kolmannen kerran. Poliisi on pidättänyt miehen, joka paiskoi laattaa punaisella maalilla täytetyillä ilmapalloilla.

Asiasta kertoi uutissivusto Fontaka.ru, joka oli saanut tietonsa rekisteröimättömän Toinen Venäjä -puolueen Pietarin-päämajasta. Puolueen mukaan mukaan maalia levitti sen pitkäaikainen jäsen Anatoli Tišin, joka oli torstai-iltana poliisikuulusteluissa epäiltynä omaisuuden turmelemisesta.

Edellisen kerran muistolaattaa tuhrittiin elokuun alussa, ja silloinkin teosta epäiltiin Toisen Venäjän jäseniä. Ensimmäinen tuhrintaisku tapahtui kesäkuussa heti laatan paljastustilaisuuden jälkeen.

Toinen Venäjä on populistipoliitikko Eduard Limonovin perustaman Kansallisbolševistisen puolueen seuraaja. Limonovin puolue on kiellettiin Venäjällä vuonan 2007, koska viranomaiset määrittelivät sen ääriliikkeeksi.

Limonovilaisten lisäksi kommunistit ovat vastustaneet Mannerheim-laattaa ääneekkäästi. Kommunistipuolue on vaatinut selvittämään, syyllistyttiinkö laatan paljastamisessa ”natsismin maineen palautukseen”.

Muistolaatassa on venäjänkielinen teksti, joka kertoo ”kenraaliluutnantti Gustav Karlovitš Mannerheimin” palvelleen vuodesta 1887 vuoteen 1918 tsaarin armeijaa. Myöhemmästä urasta Suomen puolustusvoimien ylipäällikkönä ei ole mainintaa.

Marski-laatta paljastettiin kesäkuun puolivälissä Pietarissa osoitteessa Zaharevskajakatu 22. Mannerheim sekä asui että palveli Chevalier-kaartin jäsenenä naapurustossa ennen Venäjän vallankumousta.

Rakennuksessa toimii nykyisin sotilasinsinööri-instituuti.

Muistolaatan kesäkuiseen paljatustilaisuuteen osallistuivat Venäjän kulttuuriministeri Vladimir Medinski ja tuolloinen presidentinhallinnon päällikkö Sergei Ivanov.

Ivanov sai potkut viime kuussa, ja jotkut kommentaattorit epäilivät erääksi syyksi juuri Mannerheim-tilaisuuteen osallistumista.

Kremlin sisäpiiristä vuodettujen tietojen mukaan Ivanov taas olisi ollut paikalla, koska hänen varasuunnitelmiinsa kuuluu Venäjän Suomen-suurlähettilään tehtävän hamuaminen.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat