Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juna suistui kiskoilta asema-alueella Espanjassa – neljä kuoli ja 47 loukkaantui

Portugalilainen juna törmäsi sillanpilariin Galiciassa Luoteis-Espanjassa tapahtuneessa turmassa.

Ulkomaat
 
MIGUEL VIDAL / Reuters
Pelastusmiehet tutkivat onnettomuusjunaa O Porriñon asemalla.
Pelastusmiehet tutkivat onnettomuusjunaa O Porriñon asemalla. Kuva: MIGUEL VIDAL / Reuters

Neljä ihmistä kuoli matkustajajunan suistuttua raiteilta Luoteis-Espanjassa Galiciassa perjantaina. Lisäksi loukkaantuneita on 47, kertoi uutistoimisto AFP myöhään perjantai-iltana.

Onnettomuus sattui O Porriñossa puoli kymmenen aikaan aamupäivällä paikallista aikaa.

Portugalilainen juna oli matkalla Espanjassa Galician rannikolla sijaitsevasta Vigosta Portugalin Portoon. Junassa oli noin 70 matkustajaa.

Turmassa kuolivat AFP:n mukaan junan portugalilainen kuljettaja, kaksi espanjalaista ja amerikkalainen turisti. Yksi kuolleista espanjalaisista oli junan konduktööri.

Juna oli juuri alittamassa siltaa, kun se suistui raiteilta ja osui sillanpilariin.

Yksi matkustajista kuvaili, että juna alkoi äkisti horjua. Hän putosi istuimeltaan lattialle, ja sitten juna pysähtyi. Aseman ravintolassa työskentelevän silminnäkijän mukaan onnettomuushetkellä kuului kova pamaus, ja sitten tuli runsaasti mustaa savua, AFP kertoo.

Onnettomuus tapahtui asema-alueella, kun juna oli juuri saapumassa asemalle. Matkustajien mukaan juna ei kulkenut lujaa ennen suistumista. Voz de Galicia -lehden artikkelin yhteydessä olevassa kuvassa näkyy, että vaikka juna on suistunut raiteilta, se on jäänyt edelleen rata-alueelle.

Espanjassa on jo pohdittu, miksi juna suistui suoralla rataosuudella, jossa näkyvyys on hyvä. Ratoja ylläpitävän yhtiön mukaan rata-alueella on tehty korjaustöitä.

Espanjan julkisten töiden ministeri Rafael Catala vahvisti tiedon ja sanoi, että ”junat ohjataan aika-ajoin toiselle raiteelle, jotta ne vähentäisivät nopeuttaan”. Paikallisen silminnäkijän mukaan juna ajoi kuitenkin ”niin lujaa, että kodin ikkunat heiluivat”.

Junan kyydissä oli erityisesti turisteja, jotka olivat matkalla Portugaliin. Espanjalaisten ja portugalilaisten lisäksi junassa oli ainakin amerikkalaisia, saksalaisia, chileläisiä ja argentiinalaisia. Monet olivat käyneet pyhiinvaelluksella Santiago de Compostelan katedraalissa.

Vuonna 2013 Espanjan pahimmassa junaonnettomuudessa vuosikymmeniin kuoli 80 ihmistä, kun matkustajajuna suistui raiteiltaan juuri ennen saapumistaan rautatieasemalle Galiciassa.

MIGUEL VIDAL / Reuters
Junaturma sattui puoli kymmenen aikaan aamupäivällä paikallista aikaa.
Junaturma sattui puoli kymmenen aikaan aamupäivällä paikallista aikaa.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat