Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viron ulkoministeri Kaljurand eroaa vaalikampanjansa vuoksi

Kansansuosikki Marina Kaljurand on ehdokkaana 24.9. pidettävissä presidentinvaaleissa.

Ulkomaat
 
Martti Kainulainen
Marina Kaljurand ei pitänyt mahdollisena jatkaa reformipuolueen johtamassa hallituksessa tilanteessa, jossa hän haastaa puolueen ehdokkaan Siim Kallasin. Kuva on otettu viime syksynä Helsingissä pidetyssä lehdistötilaisuudessa.
Marina Kaljurand ei pitänyt mahdollisena jatkaa reformipuolueen johtamassa hallituksessa tilanteessa, jossa hän haastaa puolueen ehdokkaan Siim Kallasin. Kuva on otettu viime syksynä Helsingissä pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Kuva: Martti Kainulainen

Tallinna

Viron ulkoministeri Marina Kaljurand anoo eroa virastaan ja keskittyy presidentinvaalikampanjaan.

Sitoutumaton Kaljurand on ennakkokyselyjen mukaan vahvoilla, kun valitsijamiesten kokous äänestää presidentistä 24. syyskuuta Estonia-teatterissa Tallinnassa. Kyselyjen mukaan hän on erityisen suosittu naisten, nuorten ja venäjänkielisten parissa.

Avoimessa kirjeessään Kaljurand ilmoitti jättävänsä 25 vuotta jatkuneen työnsä Viron ulkomaan asioiden hoitamisessa. Eron syynä hän painotti laajoista piireistä saamaansa kannustusta presidentin tehtäviin.

”Joukossanne on ihmisiä hyvin erilaisista taustoista, eri äidinkieltä puhuvia, nuoria ja vanhoja, miehiä ja naisia”, kirjoitti Kaljurand.

Kaljurand on julkisissa esiintymisissä usein korostanut vironvenäläistä taustaansa.

Kaljurand ei pitänyt mahdollisena, että hän jatkaisi reformipuolueen johtamassa hallituksessa tilanteessa, jossa hän haastaa puolueen ehdokkaan Siim Kallasin.

Reformipuoluetta repi kiista siitä, asettuuko se Kaljurandin vai Kallasin taakse. Puolueen linja oli niin epäselvä, että Kaljurand oli ymmärtänyt saavansa alun perin puolueen tuen. Osa reformipuolueen keskeisistä vaikuttajista on edelleen hänen takanaan.

Nyt Kaljurand asettuu ehdokkaaksi valitsijamiesten tuella.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat