Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskassa pidätettyjen kolmen naisen epäillään suunnitelleen terrori-iskua Pariisin rautatieasemalle

Syyttäjän mukaan iskun suunnittelua johtivat terroristijärjestö Isisin jäsenet Syyriasta.

Ulkomaat
 
HS–AFP
CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
Poliisi tutki terrori-iskun suunnittelusta syytettyihin naisiin liittyvää asuntoa Boussy-Saint-Antoinessa, lähellä Pariisia viime torstaina.
Poliisi tutki terrori-iskun suunnittelusta syytettyihin naisiin liittyvää asuntoa Boussy-Saint-Antoinessa, lähellä Pariisia viime torstaina. Kuva: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

Ranskassa pidätetyt, kaasusäiliöillä varustettuun autoon yhdistetyt naiset suunnittelivat iskua Pariisin rautatieasemalle, kertoo maan sisäministeriö.

”Kaikille asemille on annettu hälytys, mutta he suunnittelivat iskevänsä Gare de Lyonille torstaina”, ministeriön edustaja sanoi perjantaina.

Gare de Lyonin asema sijaitsee Pariisin kaakkoisosassa, alle kolmen kilometrin päässä Notre Damen katedraalista, jonka läheltä kaasusäiliöillä varustettu auto löytyi.

Syyttäjän mukaan iskun suunnittelua johtivat terroristijärjestö Isisin jäsenet Syyriasta.

Viranomaisten mukaan nuorin kolmesta naisesta oli myös kirjoittanut kirjeen, jossa hän vannoi uskollisuutta Isisille. Saman 19-vuotiaan naisen isä oli katedraalin luota löytyneen auton omistaja. Nainen oli jo entuudestaan poliisin tarkkailussa, koska hän oli halunnut lähteä taistelemaan Isisin riveihin Syyriaan.

Kyseinen nainen puukotti poliisia pidätyksen yhteydessä. Poliisi ampui naista ja haavoitti häntä. Kaksi muuta pidätettyä olivat iältään 39- ja 23-vuotiaita. Heidät otettiin kiinni torstaina Boussy-Saint-Antoinessa noin 30 kilometrin päässä Pariisista.

Tapahtumat saivat alkunsa viime sunnuntaina, kun baarityöntekijä teki ilmoituksen ilman rekisterilaattoja sivukadulla olleesta autosta. Peugeot 607 -merkkinen henkilöauto oli pysäköity sivukadulle hätävilkut päällä.

Auton omistaja otettiin pian kiinni, mutta hänet vapautettiin myöhemmin. Hän oli mennyt poliisin luo ilmoittaakseen, että hänen tyttärensä oli kadonnut auton kanssa.

Terroripidätykset lisäsivät taas pelkoja uudesta väkijoukkoihin kohdistuvasta iskusta Ranskassa. Tammikuun 2015 jälkeen Ranskassa on kuollut yli 230 ihmistä islamistiterroristien iskuissa.

Ranska kuuluu kansainväliseen koalitioon, joka pommittaa Isisiä Lähi-idässä. Terroristijärjestö on kannustanut tukijoitaan uusiin iskuihin Ranskan maaperällä.

Ranskasta on matkustanut paljon uskonnollisesti radikalisoituneita ihmisiä Syyriaan ja Irakiin taistelemaan Isisin riveissä.

Pariisin syyttäjän mukaan uusin iskusuunnitelma osoittaa, että terroristijärjestö haluaa nyt värvätä naisia tekemään iskuja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat