Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA ja Venäjä: Syyriaan tulitauko maanantaina

Ulkomaat
 
HS–Reuters
KEVIN LAMARQUE
John Kerry ja Sergei Lavrov ilmoittivat Syyrian tulitauosta Genevessä.
John Kerry ja Sergei Lavrov ilmoittivat Syyrian tulitauosta Genevessä. Kuva: KEVIN LAMARQUE

Yhdysvaltain ja Venäjän ulkoministerit John Kerry ja Sergei Lavrov ilmoittivat perjantaiyönä päässeensä sopuun Syyrian tulitauosta. Maanlaajuisen tulitauon on määrä alkaa maanantaina, kerrottiin Genevessä käytyjen neuvottelujen päätteeksi.

Tulitauon aikana Yhdysvaltain tukemien kapinallisryhmien ja Venäjän tukemien Syyrian hallituksen joukkojen on määrä pidättäytyä taisteluista "luottamusta rakentavana toimena". Sopimuksen mukaan tämä antaa maltillisille kapinallisryhmille mahdollisuuden erottautua Syyriassa taistelevista islamistisista ääriryhmistä, joiden toimintaan Yhdysvalloilla tai Venäjällä ei ole valtaa.

Ulkoministeri Kerryn mukaan oleellinen osa sopimusta oli Syyrian hallinnon vakuutus lopettaa ennalta sovituilla alueilla ilmaiskut, joilla se on ilmoittanut jahdanneensa islamistitaistelijoita. Kerryn mukaan tämä lopettaisi muun muassa tuhoisien tynnyripommien käytön ja voisi "muuttaa konfliktin luonteen".

Jos tulitauko pitää, osapuolten on määrä jatkaa keskusteluja yhteistyöstä islamistiryhmiä vastaan ja humanitaarisen avun toimittamisesta muun muassa pahoin tuhoutuneeseen Aleppon kaupunkiin.

Aiemmat yritykset lopettaa Syyrian pitkä ja verinen sisällissota ovat epäonnistuneet viikoissa. Edellisen kerran tulitaukoa yritettiin helmikuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat