Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isis hyökkäsi kahdella pommilla ostoskeskukseen Irakin Bagdadissa

Jihadistijärjestö sanoi iskeneensä ”shiioja” vastaan Irakin pääkaupungissa. Ainakin 13 ihmistä kuoli.

Ulkomaat
 
HS–AFP
AHMED SAAD / Reuters
Irakin turvallisuusviranomaiset tutkivat pommi-iskun tekopaikkaa Nakheel-ostoskeskuksella Bagdadissa lauantaina.
Irakin turvallisuusviranomaiset tutkivat pommi-iskun tekopaikkaa Nakheel-ostoskeskuksella Bagdadissa lauantaina. Kuva: AHMED SAAD / Reuters

Kaksi pommia räjäytettiin ostoskeskuksen ulkopuolella Irakin pääkaupungissa Bagdadissa lauantaina. Ainakin kolmetoista ihmistä kuoli räjähdyksissä, kertoivat viranomaiset.

Jihadistijärjestö Isis ilmoittautui iskujen tekijäksi internetsivulla julkaistussa lausunnossa. Sen mukaan itsemurhaiskujen tekijöinä oli kaksi irakilaista ja pommit oli kohdistettu shiiamuslimeita vastaan.

Isis on sunnimuslimien ääriliike, joka pitää shiiamuslimeja vihollisenaan. Isisin johtajistoon kuuluu Irakin entisen sunnihallinnon johtajia asevoimista ja turvallisuuspalveluista.

Pommi-iskut tehtiin Bagdadin keskustassa Palestiina-kadulla sijaitsevan ostoskeskuksen ulkopuolella.

Hyökkäys oli uusin Isisin iskujen sarjassa siviilikohteisiin Irakin pääkaupungeissa. Heinäkuussa suuri hyökkäys tappoi yli 300 ihmistä Bagdadissa.

Isis on menettänyt Irakissa noin puolet alueista, jotka se valtasi keväällä 2014. Irakin asevoimien joukot valmistelevat Yhdysvaltain, Ranskan ja muiden ulkovaltojen tuella suurhyökkäystä pohjoisen suurkaupunkiin Mosuliin, joka on viimeinen Isisin hallitsema suuri kaupunki Irakissa.

Shiiat ovat suurin uskonnollinen ryhmä noin 33 miljoonan asukkaan Irakissa. Isisin väkivalta ja shiialaisten asejoukkojen kostotoimet ovat kärjistäneet uskonryhmien välejä.

Noin kolme miljoonaa ihmistä elää Irakissa maansisäisinä pakolaisina. Satojatuhansia on paennut ulkomaille, pääasiassa naapurimaihin.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat